Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Drie dagen piratenmuziek vanuit de manege

Geplaatst op: 9 juli 2022

Bijdrage: Nick Hoekman

In de manege van de Gaellemuniger Zwartewaterruiters zijn de mannen van station S-O-W bezig met een marathon. De vierde editie van dit geheimezenderfeest trekt veel bezoekers. En niet alleen uit Genemuiden zelf. “We verwachten zaterdagavond nog wat gasten uit Twente en daarnaast uit de wijde regio”, zo laat de organisatie weten vanuit de manegebak, waar ruimte is voor zo’n vijfhonderd liefhebbers van piratenmuziek.

Het jaarlijkse evenement begint een traditie te worden. Naast het weekend in de manege, proberen de Gaellemunigers met ‘zendingsdrang’ zoveel mogelijk hits de ether in te slingeren vanuit het keet. “We proberen om elke week te zenden, maar het ligt er ook een beetje aan wanneer iedereen kan”, zo zeggen de piraten.

Dat de mannen goed werk leveren, blijkt wel uit het feit dat de ruimte iedere editie iets groter wordt opgezet. “We hebben er nu weer een spantvak bij aan, dat is zo’n vijf meter extra vergeleken met de vorige keer”, aldus de zendpiraten die enkel muziek draaien vanaf de elpee en de single.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500