Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boeren hangen omgedraaide vlaggen in lantaarnpalen

Geplaatst op: 12 juli 2022

Foto: Sijmon Last

In Genemuiden zijn dinsdagavond op verschillende plekken vlaggen ondersteboven opgehangen. Een klein groepje boeren trok door verschillende delen van Genemuiden om in rap tempo de driekleur aan lantaarnpalen te bevestigen. De initiatiefnemers zijn onder andere afkomstig van boerderijen aan Cellemuiden, de Krommesteeg en in Hasselt. In totaal wapperen 80 vlaggen in de openbare ruimte.

Gisteravond werd een soortgelijke actie gehouden in Staphorst en Rouveen. Daar wapperen inmiddels 380 vlaggen in de openbare ruimte. Eerder vandaag ontstond vanuit militaire hoek kritiek op het omdraaien van de Nederlandse vlag. Onder meer van Marco Kroon, drager van de Millitaire Willems-Orde.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500