Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brandweer hele nacht druk met grote brand bij Van Dijk Containers

Geplaatst op: 14 juli 2022

Foto's en video: Pieter Polman / Robert Jansema

Bij afvalverwerker Van Dijk Containers in Genemuiden is in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand ontstaan. Deze ontstond door een nog onbekende reden in een berg tapijtafval die opgeslagen lag bij het bedrijf aan de Sisalstraat. Inmiddels is de brand meester.

De eerste melding van de brand kwam rond middernacht binnen. Na enkele explosies, grepen de vlammen steeds feller om zich heen. “We zagen dat de brand zich heel snel ontwikkelde. Daarom hebben we snel opgeschaald naar een grote brand zodat we genoeg mensen en materiaal hadden zodat we konden voorkomen dat het vuur zou overslaan naar omliggende panden”, reageert Richard Meijer, voorlichter bij de Veiligheidsregio IJsselland.

Meijer vult aan: “Het gaat om een berg tapijtafval van 30 bij 30 meter en 8 meter hoog. We adviseren aanwonenden die overlast ervaren om ramen en deuren te sluiten.” Het lijkt er in eerste instantie op dat panden op het terrein van Van Dijk geen vlam hebben gevat. Wel is er een kraan in rook opgegaan, net als enkele containers.

De brandweer verwacht dat men donderdag ook overdag nog druk bezig is met het nablussen van de brand. Korpsen uit onder meer Zwartsluis, Hasselt, Zwolle, Kampen en Vollenhove ondersteunden de Genemuider brandweer.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500