Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tiem van Dalfsen geeft studiedag over biescultuur

Geplaatst op: 14 juli 2022

Zin om uw hersens aan het werk te zetten deze zomer? Universiteit Leven Lang Leren, afgekort U3L, nodigt liefhebbers uit voor de zomeracademie. U3L houdt op vrijdag 29 juli een lezing over de biescultuur rond de voormalige Zuiderzee. De bibliotheek en Tiem van Dalfsen verlenen hun medewerking. 

In de loop van duizenden jaren is door menselijk ingrijpen in het huidige Nederland een diversiteit aan cultuurlandschappen gevormd. Tiem van Dalfsen vertelt aanwezigen op deze studiedag wat de gevolgen daarvan zijn voor Nederland in het algemeen en Genemuiden in het bijzonder. Zo groeiden er ooit bies langs de Zuiderzee met als gevolg een levendige vloerbedekkingsindustrie in Genemuiden Ook staat een rondleiding door het Tapijtmuseum op het programma.

De studiedag in ’t Olde Staduus duurt van 10.00 tot 16:00 uur. Deelname bedraagt 30,00 euro exclusief lunch. Aanmelden kan via www.u3l.nl of bel met 06-21315361.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500