Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Planten goedkoop aan te schaffen via Boomdeeldagen

Geplaatst op: 19 juli 2022

Er komen Boomdeeldagen aan. Dat betekent dat ook inwoners in het buitengebied van de gemeente Zwartewaterland bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.

De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Zwartewaterland delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners uit tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest wordt door de provincie en gemeente betaald.

De actie geldt voor iedereen die in het buitengebied van de gemeente woont, met een plek voor bomen en/of bosplantsoenplanten in een klein landschapselement of op het erf dat de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur kan versterken.

Tot 30 juli is het mogelijk om plantmateriaal aan te vragen op www.iedereeneenboom.nl. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij de eigenaar voor maximaal € 1.000 aan plantmateriaal mag bestellen en 75% van dat bedrag door de provincie en gemeente wordt betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal € 250.

Het plantmateriaal kan door inwoners zelf komende winter tijdens een Boomdeeldag worden opgehaald. In de gemeente Zwartewaterland wordt de Boomdeeldag op 19 november 2022 gehouden.

Deze Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500