Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel animo voor stadswandeling langs putten en reinwaterkelders

Geplaatst op: 27 juli 2022

Zelf met een lange pvc-buis de diepte van een waterput peilen; loeren door het mangat van een reinwaterkelder naar de gele en groene geglazuurde tegeltjes in de diepte; dichterbij kan geschiedenis haast niet komen. De stadswandeling door Genemuiden kon zich dinsdagavond dan ook verheugen op ruime belangstellen.

Jong en oud trok door straatjes en steegjes en tuinen. Met als hoogtepunt een bezoek aan Nijstad 19, een huis met interessante geschiedenis. Een kopkoffie of glas limonade op de bovenverdieping van ’t Olde Staduus is iedere keer weer een moment voor gezelligheid en gesprekken. Al met al blijkt Genemuiden en geschiedenis goed bij elkaar te passen en neemt de oude generatie de jeugd daar al vroeg in mee.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500