Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider tapijtvezels als ‘finishing touch’ voor Beltiger gondel

Geplaatst op: 10 augustus 2022

Gondelbouwers van The Incredebelts hebben er een dagtaak aan: hun gondel voorzien van bijna 60 vierkante meter tapijtvezel. Het wollige goedje is beschikbaar gesteld door een fabrikant uit Genemuiden en wordt gebruikt om wolken te maken op de gondel. De groep uit Belt Schutsloot bouwt namelijk ‘Time Flies’, een creatie bestaande uit negentien draaiende klokken en een vliegtuigje die zich gezamenlijk in het luchtruim bevinden.

Voordat al dat Genemuider wol aangebracht kon worden, moesten er negentien uurwerken worden gemaakt. Die worden aangedreven door zelfbedachte systemen die werken met kleine tandwielen. Meer dan 1000 uren aan voorbereiding stak Willian Kamerman in de gondel van The Incredebelts.

“Het heeft meer dan 1000 uur gekost, want iedere aandrijving en ieder tandwieltje is door ons zelf in de computer uitgetekend waarna we ze vervolgens moesten printen met een 3D-printer. Dit idee hebben we voor corona al bedacht, maar dit jaar kunnen we hem dan eindelijk bouwen”, zo vertelt Willian.

De negentien uurwerken draaien niet allemaal even snel, iedere aandrijving moest dus apart worden ingesteld. “We hebben de boel getest en alles draait naar wens”, zegt mede-bouwer Rubin Hartkamp uit Zwartsluis. Voor de gondelbouwers is er in ieder geval nog genoeg te doen. Vrijdagavond om 20:00 uur moet alles klaar zijn, dan varen negen creaties door de Schutsloot.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500