Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hollands Jongerenkoor start met repetities

Geplaatst op: 20 augustus 2022

Foto: HJK

Zin om weer te zingen in een van de grootste jongerenkoren van Nederland? Begin september 2022 hoopt het Hollands Jongerenkoor weer te starten met repetities.

Het HJK is inmiddels een bekend begrip in Nederland. Het koor wordt muzikaal omlijst door bekende gedreven musici die de concerten vergezellen met hun muzikale arrangementen. Als dirigent: Peter Wildeman, achter het orgel: Joost van Belzen, op de trompet: Wilhelm Groenendijk en achter de piano: Mark Brandwijk. Dit jaar heeft het koor een speciaal thema: Geloof, hoop en liefde. Afgeleid naar de bijbeltekst uit 1 Korinthe 13:13.

Het repertoire van het HJK bestaat uit christelijk en klassieke muziek: psalm(bewerkingen) en geestelijke liederen van christelijke, klassieke en oude componisten. Het HJK repeteert ongeveer vier in verschillende regio’s door heel Nederland (oa. In Genemuiden.)

Met een dikke muziekbundel en een ingezongen oefen-cd en/of bestanden per zangpartij. Verder organiseert het koor twee generale repetities in het midden van Nederland. Het HJK geeft per jaar gemiddeld 8 unieke concerten voor goede doelen in monumentale kerken en kathedralen.

Tevens biedt het HJK  méér dan dat. Voor het programma van 2022, is het volgende bekend:

12 november: grote kerk van Dordrecht (jubileumconcert van Peter Wildeman)

27 December: Eindejaar concert in de Doelen van Rotterdam.

7 Januari: Laurenskerk Rotterdam (nieuwjaarconcert)

In het voorjaar zal er nog een aantal concerten gehouden worden elders in het land. Zodat we op veel verschillende plekken in Nederland gezongen hebben.

Het Hollands Jongeren-orkest!

Speel je een instrument dat past in een symfonische orkestbezetting? Dan kan je je aanmelden voor het HJO. Om je aan te melden mail dan zo snel mogelijk een geluidsbestand (bijv. met mobiele telefoon opgenomen) of filmpje, mp-3 etc. naar info@hollandsjongerenkoor.nl Vervolgens wordt er een selectie gemaakt door het bestuur en krijgt iedereen een reactie op zijn / haar aanmelding.

Let op: er is aan sommige instrumenten een limiet (dwarsfluiten zijn er maximaal 3 bijvoorbeeld). Ben je nieuwsgierig geworden, wil je meer informatie over het jongerenkoor of het jongerenorkest? Kijk dan op: www.hollandsjongerenkoor.nl

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500