Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Na 678 dagen maakt Jur van Dalfsen weer speelminuten

Geplaatst op: 20 augustus 2022

Maar liefst 678 dagen heeft hij erop moeten wachten, maar in het vriendschappelijke oefenduel tegen SV Huizen was het eindelijk zover. Jur van Dalfsen maakte na langdurig blessureleed zijn entree op het veld. “Ik moet ver terug, op 10 oktober 2020 speelde ik uit tegen NSC Nijkerk mijn laatste wedstrijd waarbij ik na 2x geel ook nog eens de rode kaart kreeg voorgeschoteld”.

Toen kon hij nog niet bevroeden dat dit voorlopig zijn laatste wedstrijd zou zij.  Het gebeurde na eentraining. We deden een partijtje. Na te blijvenhaken in het kunstgras klapte mijn knie dubbel. Na een bezoek aan het ziekenhuis dachten ze in eerste instantie aan een breuk van het kuitbeen, maar er was niks te zien. Waarna ik een dag later weer op de fiets zat”, aldus Jur van Dalfsen.

Kruisbandblessure

Maar na een MRI-scan bleek er toch iets meer aan de hand te zijn, de voorste kruisband was afgescheurd. Ondanks dat de knie er nog steeds sterk en stabiel uitzag werd er besloten om toch vol te gaan op trainen. Hierna heb ik een testtraining gedaan om te kijken hoe de knie eruitzag. Volle sprints trekken en naar links uitwijken. Toen ging ik er weer doorheen en wist ik genoeg. Op 13 september 2021 ben ik geopereerd.’’

Een tijd van revalidatie brak aan, met als doel om zo snel maar wel verantwoord wedstrijden te kunnen spelen en in het oefenduel tegen SV Huizen was het dan eindelijk zover. Het voelde vertrouwd, maar ook wel weer hectisch. De wedstrijd was daar ook naar. Maar ik was weer blij dat ik weer kon rennen en duels pakken. Ik kreeg zelfs de kans om te scoren”.

Het is nu zo’n drie weken geleden dat Jur medisch fit werd verklaard. De revalidatie lag daarmee achter hem, mocht weer deelnemen aan partijtjes zonder echt de duels aan te gaan. “Ik wilde voor mijzelf twee weken volop meetrainen om te kijken waar ik stond, traden er wel of geen reacties op en hoe het voelde. Gelukkig voelde het gelijk goed en vandaag was dan ook het moment om de eerste minuten te maken, zo vlak voor aanvang van de competitiestart ”.  

Illusies wanneer hij zij eerste minuten maakt in competitieverband heeft Jur niet. “Ik weet niet wat de trainer en de overige stafleden in hun gedachten hebben, ik moet fit worden. Nu ben ik na een kwartier helemaal kapot, dus er is conditioneel nog heel veel werk aan de winkel”. Toch is het gevoel van de 10 minuten die hij speelde goed. “Het is lang wachten geweest en was er echt wel aan toe, de 2-1 nederlaag was voor mij dan ook minder belangrijk. Het was gewoon fantastisch om weer op het veld te staan’.

Dat Jur niet vergeten is bewijzen de jeugdige Sportclub supporters die zich tijdens het interview om ons heen hebben verzameld. Met in hun handen het handtekeningenboekje, deze week als extra bijlage van de presentatiegids ontkomt ook Jur er niet aan om zijn krabbel in het boekje te zetten.

SC Genemuiden – SV Huizen

Met de vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen SV Huizen zit de voorbereiding voor Sportclub Genemuiden in aanloop naar het seizoen 2022-2023 er op.

Op een zonnig sportpark de Wetering was het SV Huizen die uiteindelijk aan het langste eind trok en met een 2-1 score de wedstrijd winnend afsloot. De 1e helft was duidelijk voor SV Huizen, het had de overhand en Sportclub Genemuiden had maar weinig in te brengen. Dat de gasten op een 0-1 voorsprong kwamen in de 37e minuut door een doelpint van Felitciano Zschusschen was dan ook niet zo verwonderlijk en meer dan terecht.

De gelijkmaker op slag van rust was dan ook een welkom geschenk voor Sportclub, net als in de wedstrijd een week eerder tegen het Zwolse SVI was het Sijmon Eenkhoorn die scoorde. Met een ver afstand schot gaf hij doelman Jaime Hensen het nakijken en maakte het dat Sportclub met een 1-1 stand de kleedkamer mocht gaan opzoeken.

Na rust leek het allemaal wat beter te gaan bij de groen- witten, het vertoonde spel hoogde beter en er kwamen kansen. Tot doelpunten kwam het echter niet, want het was uiteindelijk SV Huizen die via 11 meter de overwinning naar zich toe wist te trekken. Anouar Aktaou was de maker.

Na de 1-2 was het over en uit met Sportclub, de trainingsweken leken hun uitwerking niet te hebben gemist en de vermoeidheid deed aantoonbaar zijn intrede bij de spelers.

A.s. zaterdag start de nieuwe competitie, CSV Apeldoorn is dan thuis de 1e tegenstander. Laten we hopen dat de trainingen en gespeelde oefenwedstrijden voldoende zijn geweest om de Apeldoornse muur te slechten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500