Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Enquête over nieuwe wijk Binnenveld

Geplaatst op: 25 augustus 2022

Gemeente Zwartewaterland heeft een enquête ontwikkeld over Binnenveld. Inwoners kunnen via deze link hun mening geven over het type woningen en de voorzieningen en faciliteiten die ze graag in de nieuwe wijk van Genemuiden zien.

De gemeente ontwikkelt Binnenveld samen met bewoners en belanghebbenden. Tijdens twee druk bezochte meedenkbijeenkomsten zijn daarvoor belangrijke stappen gezet. Gemeente Zwartewaterland inventariseerde daar alle wensen en ideeën en werkte die tijdens de zomer uit in een verkavelingsplan. Dat wordt op 8 september gepresenteerd. Dan is in d’ Overtoom de derde meedenkbijeenkomst.

Interessant voor starters

Wethouder Harrie Rietman wijst in het bijzonder starters op de enquête. Juist de jonge groep Genemuidenaren ontbrak bij de twee meedenkbijeenkomsten. “Binnenveld biedt ook starters mooie kansen op een betaalbare woning. Wij horen graag hun behoeftes en wensen. Deze enquête is daarvoor een prima gelegenheid”, aldus de wethouder.

Gemeente Zwartewaterland maakt naar eigen zeggen zoveel mogelijk haast met de nieuwe wijk in Genemuiden. De behoefte aan extra woningen is immers groot. Ook werkt een zorginitiatief plannen uit voor een locatie op het Binnenveld.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500