Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Flitsende seizoenstart voor Sportclub Genemuiden

Geplaatst op: 29 augustus 2022

Een gedreven Nick Buitink (r) vecht een duel uit met Delano Grootenhuis (l).

Het spreekwoordelijk gezegde luidt niet voor niets: ‘de eerste klap is nog steeds een daalder waard’. Wie het eerst een doelpunt maakt, heeft de beste kans op de overwinning. In de openingswedstrijd van het seizoen 2022-2023, in de nieuwgevormde vierde Divisie was dit zeker van toepassing op Sportclub Genemuiden.

Met een mooie en geenszins geflatteerde 4-1 overwinning kon Sportclub zich geen betere start wensen. Na weken van voorbereiding, met wisselende resultaten ging het weer echt ergens om.

Sportclub Genemuiden stelde het publiek allerminst teleur. Vanaf het allereerste fluitsignaal hoogde het gretig en zette het de Apeldoornse defensie onder druk. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de thuisclub. Rens van Benthem zag zijn eerste bal op het dak van het doel belanden en bij de tweede mogelijkheid raakte hij het zijnet. De toon was gezet en CSV Apeldoorn was de prooi.

De eerste treffer liet dan ook niet zolang op zich wachtten, nadat Sijmon Eenkhoorn in een eerder stadium zijn bal nog naast zag gaan was hij in de 14e minuut wel trefzeker. Na goed voorbereidend werk van Yoran Popovic, was het de inkomende Eenkhoorn die de 1-0 maakte.

Na deze eerste treffer bleef Sportclub Genemuiden de bovenliggende partij, CSV Apeldoorn leek zoekende en niet bij machte om onder de druk van Genemuiden uit te komen. Het was dan ook de thuisclub die de beste mogelijkheden kreeg. Opnieuw waren Yoran Popovic en Sijmon Eenkhoorn hierbij betrokken. De bal van Popovic belande in de handen van de doelman en een schot van Sijmon Eenkhoorn, gepareerd door doelman Dean Bredewolt leverde niet meer op dan een hoekschop.

Voor CSV Apeldoorn was het Fedde Timmer die het mocht proberen, zijn schot van net buiten de zestien bracht doelman Hidde Streutker allerminst van streek want hij zag deze bal ruim over gaan.

Een kopbal van Nick Buitink en een schot van Noureddine Boutzamar brachten voor rust ook geen doelpunten meer voor Sportclub Genemuiden, zodat de kleedkamer zij het met een toch wel magere 1-0 voorsprong mocht worden opgezocht.

Na rust leek het dat CSV Apeldoorn zich enigszins hersteld had, Sportclub Genemuiden liet wat steekjes vallen en de eerste mogelijkheid was dan ook voor de gasten. Via Fedde Timmer kwam de bal bij Laurence van den Enk, maar na goed ingrijpen van Arend van de Wetering en Bart Jan Brouwer ging ook deze mogelijkheid aan CSV Apeldoorn voorbij.

Maar de toch wel frisse start in het tweede bedrijf van CSV Apeldoorn bleek van korte duur, want in een tijdsbestek van 10 minuten prijkte er een mooie 4-0 op het scorebord. Nick Buitink zorgde met een droge schuiver in de rechterbenedenhoek van het doel voor de 2-0. Nog geen 3 minuten later was het opnieuw raak, vanuit een hoekschop genomen door Sijmon Eenkhoorn was het de inkomende Jens Jurn Streutker die met zijn hoofd voor de 3-0 tekende. Diezelfde Streutker had ook een groot aandeel in de vierde treffer, met een goed geplaatste bal van achteren kwam zijn bal bij Rens van Benthem. Die omspeelde de verdediging en met een geplaats schot deponeerde hij de bal in de linkerbenedenhoek.

De 4-0 voorsprong bracht trainer René van der Weij het toe om de wisselspelers speelminuten te laten maken. Ryan van Lente kwam voor Rick Doorn, met een gele kaart op zak was hij de eerste die bedankt werd voor zijn inzet. Osama Ben Kaddour loste Sijmon Eenkhoorn af. William Jansen en Martijn Eenkhoorn kwamen vervolgens nog in de plaats van Thijs Dekker en Rens van Benthem.

De wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld, dat CSV Apeldoorn toch nog wist te scoren was dan ook het enige minpuntje van de wedstrijd. Geklungel in de verdediging bij Sportclub Genemuiden redde voor CSV Apeldoorn nog enigszins de eer. De ingevallen Cem Köse tekende voor de 4-1.

Trainer René van der Weij was ondanks een aantal kritische kanttekeningen na afloop een tevreden man. “De start was prima en beter dan vorig jaar, ik heb nu de drie punten en vorig jaar hadden we niets”.

SC Genemuiden – CSV Apeldoorn 4-1 (1-0).

Scheidsrechter: Dhr. S. Oosterkamp
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J. Kuperus
Assistent-scheidsrechter: Dhr. E.M. de Jonge

Toeschouwers: 750

Scoreverloop: 14. Sijmon Eenkhoorn 1-0, 55. Nick Buitink 2-0, 58. Jens Jurn Streutker 3-0, 61. Rens van Benthem 4-0, 84. Cem Köse 4-1.

Gele kaart: 52. Rick Doorn (SC Genemuiden).

Opstelling Genemuiden: 1 Hidde Streutker, Nick Buitink, Rick Doorn (71. Ryan van Lente), Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Bart Jan Brouwer, Noureddine Boutzamar, Thijs Dekker (78. William Jansen), Rens van Benthem (88. Martijn Eenkhoorn), Sijmon Eenkhoorn (75. Osama Ben Kaddour), Yoran Popovic.

Opstelling CSV Apeldoorn: 1 Dean Bredewolt, Jeremy Jonker, Yorik Meijer, Levi Tuasela, Cederic Bultman, Job Pothof (65. Pook Descendre), Delano Grootenhuis, Nigel Michels, Fedde Timmer (74. Nathan Greven), Laurence van den Enk (74. Cem Köse), Jelle Macare.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500