Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Workshop avondfotografie

Geplaatst op: 30 augustus 2022

Fotoclub Genemuiden e.o. geeft 21 september een workshop avondfotografie in Hattem. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om tegen vergoeding mee te doen.

Denanke Vermeer vertelt: “Avondfotografie is heel leuk om te doen, maar het kan ook lastig zijn. De zon gaat onder en de hoeveelheid licht neemt af. Dit geeft juist nieuwe mogelijkheden! Fotografeer eerst met het warme licht tijdens het gouden uur waarbij je prachtige zonsondergangen kunt fotograferen. Daarna komt het blauwe uur en kun je onderwerpen vastleggen met een mooie diepblauwe lucht. Tenslotte wordt het echt donker en begint de nacht. Dit is wat je zelf gaat ervaren tijdens de workshop avondfotografie. In een kleine groep (maximaal 8 personen) ga je onder begeleiding het mooie Hattem fotograferen.”

Wat ga je leren in deze workshop: 

Goed leren scherpstellen in situaties met weinig licht

De ideale instellingen voor het fotograferen van een zonsondergang/ blauwe uurtje

De ideale instellingen voor avondfotografie in een stad

Fotograferen met een lange sluitertijd

Tips voor een betere compositie

Wat ben je nodig voor deze workshop: 

Denanke Vermeer vult aan: “Als je deze workshop gaat volgen is het belangrijk dat je in het bezit bent van een spiegelreflexcamera of een systeemcamera waarbij je zelf de sluitertijd en diafragma kan instellen. Ook heb je een statief nodig om de mooiste foto’s te kunnen maken. Als je een draadontspanner hebt is het zeker aan te raden om mee te nemen het is niet verplicht. Een beetje basiskennis over je camera is ook wel handig om te hebben.”

Kosten workshop: 

De kosten voor deze workshop zijn €50,00. Hiervoor krijg je een cursus van 2,5 uur en een boekje met naslagwerk.
Deelnemers verzamelen 21 september om 19.00 uur op parkeerplaats de Bleek in Hattem. Aanmelden kan per mail: info@fotoclubgenemuiden.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500