Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wetland geeft tientallen woningen een metamorfose

Geplaatst op: 31 augustus 2022

Foto: Peter Leenhouts

Wetland Wonen is gestart met het verduurzamen van woningen aan de Oranjestraat, de Trompstraat en Prinses Marijkestraat. Het is de bedoeling dat bewoners vanaf dit najaar een lagere energierekening hebben dankzij de investeringen van de woningcoöperatie.

“We gaan van start met de bestaande plannen voor het verbeteren en verduurzamen van deze woningen. Uit het funderingsonderzoek is gekomen dat dit hier mogelijk is. De isolatie van de woningen wordt verbetert, de mechanische ventilatie aangepast en we plaatsen een hybride cv-ketel (warmtepomp) en zonnepanelen”, zegt Marieke Bentink namens Wetland Wonen.

“We onderzoeken daarnaast of er asbest in de woningen zit, zodat we dit waar nodig kunnen verwijderen. De kozijnen en deur van de berging worden geschilderd. Bij de woningen in de Oranjestraat herstellen we het voeg- en metselwerk en plaatsen we nieuwe buiten-kozijnen, -vensterbanken en -deuren. De woningen in de Trompstraat en Prinses Marijkestraat krijgen een compleet nieuwe buitengevel met nieuwe kozijnen en deuren. Zo zien de woningen er straks als nieuw uit”, besluit Bentink.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500