Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 april 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Olde Mesiene onder stoom

Geplaatst op: 2 september 2022

De machines van het Oude Stoomgemaal Mastenbroek worden 10 september, tijdens Open Monumentendag, in werking gesteld. De Olde Mesiene is die dag onder stoom en ook gemaal Veneriete van het waterschap is open. Tevens is er voor het bezoekerscentrum een baan met stoomtreintjes, zeker ook een attractie voor kinderen.

“U bent deze dag van harte welkom bij het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk 7 te Genemuiden. De  aanwezige vrijwilligers geven u met veel plezier uitleg over de stoomketel, stoommachine, het drijfwerk en het uitslaan van water uit de polder Mastenbroek”, aldus Annie van ’t Zand, secretaris van Stichting het Oude Stoomgemaal.

“Om het gemaal draaiende te houden is een aantal vrijwilligers regelmatig in de weer om te zorgen voor het onderhoud. Deze vrijwilligers zoeken nieuwe collega’s zodat kennis en kunde kunnen worden overgedragen en er meer handjes zijn om de machines in een goede conditie en draaiende te houden. Op deze dag kunt u ook daarover met uw vragen terecht”, vult Van ’t Zand aan.

De gemalen zijn open van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, maar een kleine donatie stelt men op prijs. Ook het bezoekerscentrum, waar liefhebbers voor een kopje koffie, thee, fris en wat lekkers terecht kunnen, is dan open en museumgids is daar gratis verkrijgbaar. Klik hier voor de routebeschrijving vanwege de werkzaamheden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500