Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tapijtmuseum gratis te bezoeken tijdens Kamerbreed

Geplaatst op: 9 september 2022

Tijdens Kamerbreed op zaterdag 17 september is het Tapijtmuseum geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Naast de vaste collectie en de demonstraties is er een kleine expositie van biezenproducten en (trap)lopers van natuurlijke materialen: jute, kokos en sisal.

Van welke plant wordt jute gemaakt? Waar komen de namen kokos en sisal vandaan? Antwoorden op deze vragen zijn te lezen op het informatiebord. Op de inzet is het nieuwste natuurlijke museumproduct te zien: een poef gemaakt van sisalkoord op een rond pennenmattenraam. Hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben? De vrijwilligers van het Tapijtmuseum kunnen hier alle informatie over geven. Tijdens Kamerbreed is de toegang tot het museum gratis.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500