Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veertig sloepen racen over het Zwarte Water

Geplaatst op: 10 september 2022

Foto: Henk Kuik

Schreeuwende stuurlui, zwetende roeiers en enthousiaste fans aan de wal. Het zijn de vaste ingrediënten van de jaarlijkse Zwartewaterrace die vandaag werd gehouden. Ongeveer 300 roeiers uit heel Nederland reisden vandaag af richting Zwartewaterland om hier 14 kilometer te komen roeien.

De sloepenrace begon in Zwartsluis om vervolgens richting Genemuiden te trekken. Daar keerde men de sloep en werd via Zwartsluis koers gezet naar Hasselt. De finish was zoals ieder jaar bij de Kolksluis. Tijdens de race gaat het er niet alleen om wie de snelste tijd aflegt. Ook het gewicht van de sloep speelt een belangrijke rol in de eindklassering.

Wie zelf een keer de riem ter hand wil nemen, kan binnenkort ervaring opdoen tijdens een open training van sloeproeivereniging het Zwarte Water. Zowel op 12 als 15 september is dat mogelijk. Meer info per mail:  info@zwarte-water.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500