Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 januari 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Massale opkomst bij derde meedenkbijeenkomst Binnenveld

Geplaatst op: 12 september 2022

Gemeente Zwartewaterland presenteerde donderdagavond een verkavelingsplan voor nieuwbouwwijk Binnenveld 1. Daar is plaats voor ongeveer tweehonderd woningen. “Dat gaat om een heel gevarieerd aanbod. Van huizen voor starters en hofwoningen voor senioren tot vrijstaande woningen, zorgwoningen en appartementen in het hogere segment”, zegt wethouder Harrie Rietman, die hoopt dat de daadwerkelijke bouw begin 2024 begint.

Wethouders Rietman en Van der Poel zagen weer een volle d’ Overtoom voor zich. Nog meer mensen dan bij de eerste twee meedenkbijeenkomsten toonden belangstelling voor het plan. “Fijn dat het zo leeft. Dat zegt ook alles over de grote behoefte. Heel mooi dat we er met z’n allen de gang goed in hebben”, aldus Rietman. 

Verschillende soorten woningen

Want de gemeente werkte in de zomervakantie de ideeën uit de eerste twee meedenkbijeenkomsten en een enquête verder uit. Dat levert nu een verkavelingsplan op. Daarin staan verschillende soorten woningen ingetekend. Rijtjeswoningen en twee-onder-een kapwoningen komen er niet. Daarvoor is ruimte op Tag-West. Aanwezigen konden donderdag hun mening geven over het plan. Ook daarin is volop ruimte voor aanpassingen.

Weinig hoogbouw

De schetsen vielen in ieder geval bij de meeste aanwezigen in de smaak. Ze zijn positief over het gevarieerde aanbod, het groen in de wijk en de beoogde locatie voor het zorginitiatief. Dat staat nu ingetekend aan de westkant van Muiderheim. Ook zijn de bewoners blij dat er weinig hoogbouw op het Binnenveld komt. Vijf hoog is daarbij het maximum. Het complex van het zorginitiatief zou volgens de omwonenden maximaal twee hoog moeten zijn.

Grote betrokkenheid

Dat veel mensen interesse hebben in de plannen met het Binnenveld blijkt ook uit een enquête van de gemeente. In een week tijd vulden meer dan 350 mensen de vragenlijst in, waaronder veel starters. Ook daaruit blijkt dat veel Genemuidenaren positief zijn over woningbouw op het Binnenveld, zolang randvoorwaarden zoals weinig hoogbouw, voldoende groen en genoeg parkeergelegenheid goed geregeld zijn. Wel zijn er verschillende inzichten over de exacte invulling.

Verdere proces

Gemeente Zwartewaterland verwerkt de reacties van donderdag weer in de verdere planontwikkeling. Nog dit jaar buigt de gemeenteraad zich dan over de grondexploitatie en het ontwerp bestemmingsplan. Zonder vertraging begint de gemeente dan na de komende zomer met het bouwrijp maken van de grond, zodat begin 2024 de eerste palen de grond in kunnen.

Kijk voor alle informatie over het plan op www.zwartewaterland/binnenveld.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500