Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gaat Eddy Bilder door als burgemeester?

Geplaatst op: 16 september 2022

Burgemeester Eddy Bilder (foto: Wilbert Bijzitter)

De gemeenteraad van Zwartewaterland bespreekt komende donderdag of burgemeester Eddy Bilder wordt herbenoemd. De burgervader van Hasselt, Zwartsluis, Genemuiden en bijbehorende kernen wil zelf in ieder geval graag tekenen voor de komende zes jaar.

In januari eindigt de tweede ambtstermijn van het CDA-lid. Bilder is sinds 2011 burgemeester, woont in Genemuiden en zat in de jaren daarvoor in de Tweede Kamer. Een speciale commissie, bestaande uit de fractievoorzitters van de lokale politieke partijen, boog zich de afgelopen periode over zijn herbenoeming. Zij keken onder meer of de burgervader de afgelopen jaren naar wens heeft gefunctioneerd.

De kans dat een meerderheid van de gemeenteraad door wil met burgmeester Bilder lijkt groot. De 57-jarige burgervader stond de afgelopen jaren zelden negatief in het daglicht.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500