Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Handtekeningenactie opgezet voor komst van luiercontainers

Geplaatst op: 16 september 2022

Adriana Crum-Pleijsier hoopt dat er in Zwartewaterland budget wordt vrijgemaakt voor luiercontainers. Want met de stijgende prijzen in het achterhoofd, kan de luier zomaar een aardige kostenpost worden. Inmiddels hebben zich al meer dan 100 Zwartewaterlanders bij haar idee aangesloten door een petitie te ondertekenen.

“Ik heb twee kinderen die luiers dragen. Omdat je de luiers bij het restafval moet doen, betaal je automatisch 1,50 euro per leging in de ondergrondse containers”, vertelt Adriana uit Hasselt. In haar situatie betekent dit dat ze naast dure luiers ook enkele tientallen euro’s per maand betaalt aan afvalverwerking.

Ze hoopt dat er, net als in tal van andere Nederlandse gemeenten, een oplossing komt. “Onze schoonouders wonen bijvoorbeeld in een gemeente waar je luiers in de groencontainer mag gooien. Op andere plekken zijn speciale luiercontainers waarmee je door middel van een speciaal pasje kosteloos luiers kan inleveren”, zegt de initiatiefneemster.

Voor nu hoopt ze dat inwoners van de gemeente haar initiatief willen steunen middels een digitale handtekening. Contacten met de gemeente heeft ze ook gelegd, maar dat loopt nog niet zo’n vaart. Daar hoopt ze verandering in te brengen met deze actie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500