Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub komt opnieuw niet tot winst

Geplaatst op: 17 september 2022

Foto: Helmich Lubberts

Het is Sportclub Genemuiden niet gelukt om in speelronde 4 van de 4e Divisie B de wedstrijd winnend af te sluiten. In Aalten werd het publiek opnieuw niet erg verwend en de wedstrijd eindigde dan ook zoals hij begon, doelpuntloos.

Het werd een wedstrijd om snel te vergeten. De wil om er iets moois van te maken was er wel, alleen bleken ook nu weer de doelpuntrijke kansen in de wedstrijd op één hand te tellen.

Dit gold niet alleen voor de groen- witten maar ook zeker voor de thuisclub. De wedstrijd kwam dan ook moeilijk op gang, in de eerste helft werden erover en weer korte plaagstootjes uitgedeeld maar daar bleef het dan ook bij.

De eerste minuten van de wedstrijd waren voor Sportclub Genemuiden, de schoten van Rens van Benthem en Nick Buitink volgden wel de goede richting maar doelman Jasper te Kolste voorkwam beide keren dat Sportclub Genemuiden al in een vroeg stadium op voorsprong kwam. Voor AZSV was het Siep Rompelaar die in de beginfase van de wedstrijd een schot waagde, maar nu was het doelman Hidde Streutker die zijn doel schoonhield.

Na zo’n half uur spelen leek Sportclub Genemuiden de juiste weg gevonden te hebben richting het doel. Na een goede pass van Rens van Benthem vanaf het middenveld op Nick Buitink, kwam laatstgenoemde net niet goed uit om de bal de laatste zet te geven. Een schot van Sijmon Eenkhoorn niet veel later bracht doelman te Kolste ook niet van de wijs. Net als het schot uit een draai van Yoran Popovic.

AZSV gaf ook niet thuis, het kwam amper van eigen speelhelft en buiten een paar spaarzame uitvallen kwamen ook zij niet. Het laatste wapenfeit in de eerste helft kwam dan ook van Sportclub Genemuiden. Het kwam van de altijd gretige Rens van Benthem, hij mocht aanhalen maar ook dit schot leverde niets op.

Na rust was het AZSV die kort de toon zette. Het kwam tot tweemaal toe kort bij het doel, maar aan een goede afwerking ontbrak het. Het meest hachelijke moment in de wedstrijd was toch wel voor Sportclub Genemuiden. Kay Velda, Arend van de Wetering en Jur van Dalfsen kregen in een kleine ruimte binnen de zestien alle drie de mogelijkheid om te scoren. Waarbij het mooie hakje van Jur van Dalfsen zeker meer had verdiend.

Met nog een half uur op de klok leken doelpunten ook in deze wedstrijd geen zekerheid te worden. De wedstrijd kabbelde dan ook rustig verder en de nodige wisselspelers werden aan beide zijden ingebracht. Het zou echter tot aan het einde duren voordat er nog wat vuur in de wedstrijd zou komen. Voor Sportclub Genemuiden was het Kay Velda, die na een terug gelegde bal van Arend van de Wetering zijn bal via de keepers handen en lat de bal over zag gaan.

Aan de andere kant was het invaller Tijmen ten Kolste die zijn club in blessuretijd de overwinning had kunnen bezorgen. Gelukkig kwam het zover niet. Drie punten voor zou ook te veel van het goede geweest zijn voor de thuisclub.

AZSV Aalten – SC Genemuiden 0-0

Scheidsrechter: Dhr. Remco Schul
Assistent-scheidsrechter:
Dhr. Jeffrey van den Broek
Assistent-scheidsrechter: Dhr. Lars Vos

Toeschouwers: 200

Gele kaart: 54. Niek te Veluwe (AZSV).

Opstelling AZSV Aalten: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Michael Vaags, Jonathan Goosen (64. Bram Rensing), Niek te Veluwe, Siep Rompelaar (88. Yordi Orriëns), Chris Verheul (64. Max Rensink), Joost Rasing, Rik van der Eerden (90+2. Thijmen te Kolste), Nick van Breugel (88. Ferran Mombarg).

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Nick Buitink, Jens Jurn Streutker, Rick Doorn (75. Ryan van Lente), Arend van de Wetering, Bart Jan Brouwer (46. Osama Ben Kaddour), Thijs Dekker, Rens van Benthem, Kay Velda, Sijmon Eenkhoorn (46. Jur van Dalfsen), Yoran Popovic.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500