Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veelzijdig Kamerbreed voelt knus én eigen

Geplaatst op: 17 september 2022

Regen weerhield bezoekers er niet van om concerten bij te wonen. Foto: Jannes vd Berg

De naam was misschien even wennen, maar het evenement an sich voelde voor veel bezoekers gelijk als een warm bad. Overigens wel met paar spetters regen, maar ook daar bleef de organisatie optimistisch over: “Bij warm weer heb je weinig animo voor de activiteiten die binnen gehouden worden.”

Daar valt weinig tegen in te brengen. Want ondanks dat Buienradar overuren draaide op menig telefoon, lieten veel Gaellemunigers zich niet weerhouden om Kamerbreed te bezoeken. De dag begon al vroeg met een grote taartenbakwedstrijd. Ondanks dat één exemplaar van z’n serveerplateau kukelde, smaakte het heerlijke baksel er niet minder om. Overigens kon iedereen voor één euro een stuk gebak halen.

Naast gebak waren er ook tal van andere lekkernijen te verkrijgen op de markt. Zoals de huisgemaakte potjes advocaat van de familie Altena. “We zijn druk met onze advocatuur”, grapt Tiny. Ook de gerookte zalm gaat als warme broodjes over de toonbank. Ondertussen is het Wout van Olst die zichzelf al in in een luchtballon boven Genemuiden ziet zweven. Dat heeft hij te danken aan de kennisquiz die Harrie Rietman presenteerde op de zolder van ’t Olde Staduus. Van Olst wist van de ongeveer 50 deelnemers de meeste vragen goed te beantwoorden over de Genemuider taal en cultuur. Daarmee won hij een ballonvaart die vanwege het weer op een later moment wordt gehouden.

Veruit de best bezochte activiteit van de dag was het optreden van de christelijke band Sela in de Grote Kerk. Honderden liefhebbers van de formatie zorgden voor een vol kerkgebouw en zongen mee met de liederen die voorbij kwamen.

Al met al heeft de Stichting Cultuur Educatie Genemuiden (SCEG) een mooi en gevarieerd programma weten neer te zetten. Activiteiten te kust en te keur én voor ieder wat wils. Kortom: een pluim voor de organisatie die de uitdaging is aangegaan om Genemusiment en Eikoerei te bundelen tot één sterk evenement. Dat is namelijk gelukt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500