Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Plant je plantje’ zorgt voor meer groen in Binnenlanden-West

Geplaatst op: 23 september 2022

Marcel Timmerman (Wetland Wonen) en wethouder Slingerland (rechts).

De wijk Binnenlanden-West is weer een stukje groener. Vrijdag hielden woningcorporatie Wetland Wonen en gemeente Zwartewaterland hier het evenement ‘Plant je plantje’.

Vanmiddag konden buurtbewoners gratis planten en struiken ophalen uit de tuinen van de door Wetland Wonen te slopen woningen aan de Stuivenbergstraat en Meester Steenbergenstraat. Buurtbewoners konden tegels uit hun eigen tuin gratis inleveren en meteen een plant meenemen om in hun eigen tuin te zetten. Met deze actie wilden gemeente Zwartewaterland en Wetland Wonen de deelname aan het NK Tegelwippen stimuleren.

“Het was een groot succes”, zegt Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen. “Veel planten hebben een nieuwe bestemming gekregen. Buurtbewoners hielpen elkaar. En de wijk is weer een beetje groener. Dat is duurzaam en zorgt voor fijn wonen.”

Ook wethouder Maarten Slingerland kijkt tevreden terug op het evenement: “Met behulp van de bewoners van Binnenlanden-West hebben we Genemuiden weer iets vergroend. En dat is belangrijk, ook met het herfstweer op komst. In gebieden met meer groen en minder tegels kan regen sneller de grond in. Bij hevige regenbuien helpt dat tegen wateroverlast.”

De buurtbewoners konden tijdens het evenement ‘Plant je plantje’ hun tegels gratis inleveren. Maar ook voor de andere inwoners uit Zwartewaterland is het nog steeds mogelijk om gewipte tegels gratis in te leveren. Slingerland: “Op www.zwartewaterland.nl/nk-tegelwippen leggen we uit hoe onze inwoners dat kunnen doen. En ook hoe zij daarmee Zwartewaterland kunnen helpen aan een mooie eindklassering tijdens het NK Tegelwippen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500