Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Politie ontkracht bericht over aanwezigheid kinderlokker

Geplaatst op: 26 september 2022

Het bericht dat rondgaat over de aanwezigheid van een kinderlokker in Genemuiden en IJsselmuiden lijkt onwaarschijnlijk. Dat meldt de politie. In meerdere groepsappen zou gewaarschuwd worden voor deze man.

De politie Zwartewaterland laat weten: “Het is begrijpelijk dat mensen zich door deze berichten zorgen maken. Dit verhaal heeft ook ons bereikt. Uit onze bevindingen komen geen concrete feiten naar voren dat deze geruchten kloppen. Er loopt op dit moment dan ook geen strafrechtelijk onderzoek. In het bericht wordt een signalement gegeven van een man, een voertuig en een werkwijze. Er wordt gezegd dat hij ernstige zedendelicten heeft gepleegd. We willen benadrukken dat het onnodig onrust veroorzaakt wanneer dit soort geruchten worden gedeeld. Daarnaast kan het iemand beschadigen als diegene onterecht beschuldigd wordt.”

De politie besluit: “Het is altijd goed om met elkaar alert te zijn op verdachte situaties en personen. Bel direct 112 zodat we snel kunnen reageren. Lukt het echt niet om direct te bellen, bel dan zo snel als mogelijk met 0900-8844. Daarnaast kunt u thuis met uw kind of kinderen bespreken om voorzichtig te zijn wanneer zij worden aangesproken door iemand die zij niet kennen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500