29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub met 4 doelpunten ruim langs Buitenpost

Geplaatst op: 26 september 2022

Na afloop van de met ruim 4-0 gewonnen wedstrijd tegen v.v. Buitenpost viel er gelukkig weer heel wat te lachen op sportpark de Wetering. De ruime overwinning toverde niet alleen bij de spelers en staf een glimlach op het gezicht, maar ook bij de aanwezige toeschouwers.

In de achter ons liggende weken was het veelal net niet, menig keer was het de lat of doelpaal die in de weg stond en Sportclub Genemuiden belette om de wedstrijd winnend af te sluiten. Tegen v.v. Buitenpost viel het kwartje gelukkig wel weer de goede kant op.

Sportclub Genemuiden oogde vanaf het eerste fluitsignaal gretig, wilde de strijd aan gaan met als doel een bevredigend resultaat neer te zetten. Toch was het v.v. Buitenpost die de eerste mogelijkheid kreeg. Vanuit een corner van Sam Wormmeester was het Edwin Schaafsma die zijn kopbal rakelings voorlangs zag gaan. Aan de andere kant was het de opkomende Arend van de Wetering die Rens van Benthem op maat bediende, zijn schot waar doelman van der Meulen schijnbaar moeite mee had leverde ook niets op.

Niet veel later was van Benthem opnieuw betrokken bij een aanval, zijn voorzet bereikte het hoofd van Jens Jurn Streutker. Zijn kopbal was hard en gericht en Buitenpost had dan ook al het geluk van de wereld dat één van de verdedigers de bal van de doellijn wist te halen.

v.v. Buitenpost leek wakker geschud en was allerminst van plan om Sportclub Genemuiden de overwinning cadeau te doen, het werd daarbij bijna geholpen door de thuisclub. Een ogenschijnlijk makkelijke terugspeelbal op de ver uitkomende doelman Hidde Streutker bezorgde de gasten bijna de openingstreffer. Mark van der Meer kreeg meer dan de mogelijkheid om de bal in het lege doel te schieten, goed ingrijpen van verdediger Jens Jurn Streutker voorkwam een achterstand.

Toch bleef Sportclub Genemuiden in het eerste bedrijf de bovenliggende partij, deelde de nodige speldenprikjes uit maar doelpunten leverden deze niet op. Zo belande een afstandsschot van Osama Ben Kaddour tegen de handen van de Buitenpost doelman. De terug stuiterende bal kwam daarna nog wel bij inkomende Yoran Popovic terecht, maar zijn actie leverde ook niets op. Nog geen twee minuten later had het afstandsschot van Osama ben Kaddour meer verdiend, vanaf zeker twintig meter mocht hij uithalen. Tot opluchting van alles wat v.v. Buitenpost een warm hart toedraagt ging zijn bal via de lat over het doel. Ben Kaddour zou dit in de 2e helft ruimschoots goed maken.

Een doelpunt hing in de lucht, het zou toch een keertje moeten lukken. Gelukkig werd het geduld van Sportclub Genemuiden beloond. Een bal van Youri Sletering belande in de voeten van de geheel vrijstaande Noureddine Boutzamar, die bedacht zich geen moment en haalde van ver uit. Via de doelman en lat bleef de bal binnen de lijnen, waar het vervolgens voor de dichtbij staande Rens van Benthem een koud kunstje was om de bal in het net te werken en daardoor nog voor rust de 1-0 voorsprong op het scorebord deponeerde.

De 2e helft was amper twee minuten oud toen een hard schot van Osama Ben Kaddour vol in het gezicht van Robin Huisman de Jong hem verder spelen onmogelijk maakte. Scheidsrechter Kraak schatte de situatie direct goed in en zag dat de speler die knock-out was gegaan dringend verzorging nodig had. De wedstrijd verder uitspelen bleek helaas geen optie.

v.v. Buitenpost leek door dit incident lichtelijk aangeslagen, want na de hervatting van dit incident lukte het Sportclub Genemuiden om de marge in doelpunten verder te vergroten. De opkomende Jens Jurn Streutker was de maker van de 2-0. Samen met Rens van Benthem zette hij de aanval op en ronde aan het einde de actie fraai af door met een stiftje de bal over doelman Kevin van der Meulen in het doel te werken. Ook na deze tweede treffer bleek de koek nog niet op te zijn, met nog twee doelpunten van Osama Ben Kaddour zou de uiteindelijk 4-0 eindstand bepaald worden.

De derde treffer kwam in de 60e minuut, nadat vanaf het middenveld Noureddine Boutzamar met een goede pass de mee opgekomen Ben Kaddour wist te bereiken. Laatstgenoemde zag doelman van der Meulen nog wel uit zijn doel komen, maar met een bekeken schot plaatste hij de bal in het lege doel.

Nog geen drie minuten later deed Ben Kaddour opnieuw van zich spreken en maakte misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd, vanaf de middencirkel wist hij de bal te ontfutselen bij de tegenstander. Zag doelman van der Meulen te ver voor zijn doel staan en haalde verwoestend uit. Om vervolgens zijn bal over de niet al te grote doelman in de goal te zien verdwijnen. De wedstrijd was gespeelt, er moest weliswaar nog bijna een half uur gespeeld worden maar alleen een wonder zou het tij voor v.v. Buitenpost nog kunnen doen keren.

Gescoord werd er verder dan ook niet meer. Sportclub Genemuiden had zijn overwinning, een overwinning waar het zo naar uitzag.

SC Genemuiden – v.v. Buitenpost 4-0 (1-0)

Scheidsrechter: Dhr. S.C. Kraak
Assistent-Scheidsrechter: Dhr. T.R. Leusink
Assistent-Scheidsrechter: Dhr. J. van Ditmarch

Toeschouwers: 400

Scoreverloop: 34. Rens van Benthem 1-0, 49. Jens Jurn Streutker 2-0, 60. Osama Ben Kaddour 3-0, 63. Osama Ben Kaddour 4-0.

Gele kaart: 76. Joran Olijve (v.v. Buitenpost).

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Nick Buitink, Jens Jurn Streutker, Ryan van Lente, Arend van de Wetering, (71. Bart Jan Brouwer) Noureddine Boutzamar, Thijs Dekker (61. Jur van Dalfsen), Osama Ben Kaddour (71. Sijmon Eenkhoorn), Kay Velda, Rens van Benthem, Yoran Popovic.

Opstelling v.v. Buitenpost: Kevin van der Meulen, Durk de Haan (63. Joran Olijve), Mark Huizinga, Edwin Schaafsma, Wim de Vries (63. Bernd Douma), Youri Sletering, Robin Huisman de Jong (51. Jorrit Terpstra), David Kazimier, Mark van der Meer, Rik Weening (63. Aleksander Radenkovic), Sam Wormmeester (63. Rolf Dijk).