Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Volop activiteit tijdens Week van de Toegankelijkheid

Geplaatst op: 26 september 2022

Nederland staat van 3 tot en met 8 oktober in het teken van de Week van de Toegankelijkheid. Ook Zwartewaterland doet mee. Wethouder Jan van der Poel: “Er zijn activiteiten voor alle inwoners en ondernemers. Het programma is dus niet alleen toegankelijk, maar ook inclusief.”

Het thema van de Week van de Toegankelijkheid is deze keer Gewoon Welkom. “Bij toegankelijkheid denken we vaak aan fysieke en digitale drempels weghalen”, zegt de wethouder. “Maar het is meer. Het gaat ook over hoe we met elkaar omgaan. Dat je overal gastvrij en normaal wordt ontvangen. Dat je gewoon wordt aangesproken. En dat er rekening wordt gehouden met wat je wilt en kunt. Sociale toegankelijkheid noemen we dat.”

De gemeente Zwartewaterland streeft naar Positieve Gezondheid voor alle inwoners. “De Week van de Toegankelijkheid sluit hierbij aan”, gaat Van der Poel verder. “Positieve Gezondheid is meer dan alleen voldoende bewegen en gezond eten. Positieve Gezondheid is ook dat al onze inwoners zich naar omstandigheden goed voelen en naar vermogen kunnen meedoen in onze samenleving. Kortom, Positieve Gezondheid betekent een toegankelijk Zwartewaterland voor iedereen.”

Het programma van de Week van de Toegankelijkheid bestaat uit verschillende activiteiten. Opgeven kan op www.zwartewaterland.nl/weekvandetoegankelijkheid. Hier is ook meer informatie over het programma te vinden.

Woensdag 5 oktober

10:00-11:00 uur
Wandelen en Bewegen over het Cingellandenpad in Zwartsluis. Locatie: verzamelen bij jeugdsoos Esclusa/skatebaan

14:30-16:00 uur
Inclusieve Beweegmiddag voor kinderen met beperking. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders, broertjes en zusjes. Locatie: Sporthal Anna van der Breggen, Hasselt

Donderdag 6 oktober

14:30-15:30 uur
Back on Track, Beweegprogramma voor mensen die geen aansluiting vinden bij een gewone sportclub. Locatie: Anna van der Breggen Sporthal, Hasselt

15:30-16:30 uur
Bewegen Werkt. Beweegprogramma voor mensen met een bijstandsuitkering. Locatie: Anna van der Breggen Sporthal, Hasselt

16:00-18:00  uur
Workshop Accessibility voor het mkb. Schouw waarbij ondernemers zelf kunnen ervaren hoe toegankelijk hun winkel is. Locatie: gemeentehuis en centrum Hasselt.

De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in). Dat is de landelijke koepel van organisaties voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De gemeente en andere partijen organiseren de activiteiten in Zwartewaterland tezamen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500