Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 januari 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Leer meer over de bovenstem tijdens psalmzangavond

Geplaatst op: 29 september 2022

In de Hervormde Kerk wordt zaterdag 1 oktober weer een psalmzangavond gehouden. Op deze avond zullen er een achttal psalmen gezongen worden met de bovenstem. Halverwege de avond wordt er een korte meditatie gehouden over Psalm 19 door kand. H.A. Neervoort uit IJsselmuiden. Deze psalm wordt ook gezongen deze avond en krijgt wat meer aandacht omdat de bovenstem wat minder bekend is. Voor de zomervakantie werd ook al een dergelijke avond gehouden.

De avond begint op 19.30 uur en we hopen rond 20.45 uur af te ronden. Het orgel wordt deze avond bespeeld door Erik Eenkhoorn en Jan Koster.

Mede-organisator Erik Eenkhoorn vertelt: “In de berijmde versie van Psalm 92 staat: Laat ons den rustdag wijden met psalmen tot Gods eer. Is het op de zaterdagavond bij elkaar komen om de Psalmen te zingen niet een prima voorbereiding op de rustdag, om samen de psalmen te zingen tot eer van de Heere?Eenieder is van harte welkom, man, vrouw, jong en oud. Ook zij die de bovenstem wellicht niet kennen, maar hier toch eens kennis mee willen maken, zijn van harte uitgenodigd. De toegang tot deze avond is gratis.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500