Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Samen Zwartewaterland in teken van Week van de Opvoeding

Geplaatst op: 30 september 2022

(Adv.) Op www.samenzwartewaterland.nl vind je informatie over activiteiten in Zwartewaterland. Over sport, bewegen en leefstijlprogramma’s bijvoorbeeld. Ook het programma van de Week van de Opvoeding is er te vinden. Onderdeel daarvan is de infoavond Welkom in Puberland op dinsdag 4 oktober. “Een absolute aanrader”, zegt wethouder Jan van der Poel.

“Op www.samenzwartewaterland.nl vind je allerlei informatie over sport en bewegen, cultuur, muziek, vrijwilligerswerk en mantelzorg en nog veel meer”, vat de wethouder samen. “Ook kun je er terecht voor info over gezond blijven, werk, geld en uitkering en over sportaccommodaties. Verder kunnen organisaties zelf informatie plaatsen. Wil jij dat ook voor je organisatie? Mail dan naar samen@zwartewaterland.nl.”

Welkom in Puberland

Wie meer wil weten over de Week van de Opvoeding, kan een kijkje nemen op www.samenzwartewaterland.nl. Daar staat ook info over de infoavond Welkom in Puberland. “Deze avond is voor ouders en opvoeders van kinderen van 10 tot 20 jaar”, zegt Alex Govers, die de avond leidt. “Hoe voorkom je dat jouw puber middelen gebruikt? Of de hele dag achter een beeldscherm zit? En hoe zorg je ervoor dat het gezellig blijft thuis? Daar gaan we het over hebben.”

Pubers maken zich los van hun ouders, weet de preventiewerker van Tactus. “Tegelijk willen zij gezien worden. Dat is dus een kans. Een kans om in contact te blijven met je kind. Maar hoe doe je dat? Tijdens deze infoavond leren we tips & trics, do’s en dont’s. Je leert wat de juiste condities zijn om een gesprek te beginnen. En hoe je dan invloed behoudt op je kind. Belangrijk daarbij is vertrouwen en openheid. Als jij durft te praten, durft jouw kind jou te vertrouwen.”

Tijdens de infoavond gaan de ouders onder begeleiding van Alex in gesprek. Verschillende onderwerpen worden besproken. Ook wordt een voorbeeldfilmpje getoond van hoe je als ouder in gesprek kunt gaan.

Wat: Infoavond Welkom in Puberland
Waar: ‘d Overtoom, Genemuiden
Wanneer: dinsdag 4 oktober, 19.30 tot 21:00 uur
Wie: voor ouders van kinderen van 10 tot 20 jaar
Kosten: gratis
Aanmelden: mail naar
sociaaldomein@zwartewaterland.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500