Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub niet bij machte om tiental van AJAX te verslaan

Geplaatst op: 3 oktober 2022

Foto: Helmich Lubberts

Doelpuntloos en een niet echt geweldige wedstrijd, dat was de kille constatering na afloop van het gespeelde duel tussen de amateurs van AJAX en Sportclub Genemuiden. Ook in het duel tegen AJAX werden er te weinig kansen gecreëerd en zelfs na het wegsturen van Dico Koppers in de 30e minuut lukte het niet om tegen het tiental van AJAX het net te treffen.

Beide teams leken aan elkaar gewaagd en tot aan de 30e minuut van de eerste helft gebeurde er niet al te veel. Zowel AJAX als Sportclub Genemuiden trokken richting het doel van de tegenstander, deelden af en toe een aantal plaagstootjes uit maar dat was het dan ook wel. Zo ging een afstandsschot van Kay Velda over en waren de kopballen van Jens Jurn Streutker en Jur van Dalfsen een prooi voor doelman Virgil Deen.

Aan de andere kant was het Dico Koppers die zijn afstandsschot ver naast zag gaan, Koppers die niet veel later met een rode kaart vroegtijdig de kleedkamer mocht gaan opzoeken. In een wirwar van spelers kreeg hij op de doellijn staande ongelukkig de bal op zijn bovenarm, dit was voor scheidsrechter voldoende redenen om Koppers met rood van het veld te zenden en aan Sportclub Genemuiden een strafschop toe te kennen.

Voor Sportclub Genemuiden het perfecte geschenk om de score te openen, echter werd de bal door de over het algemeen vaak trefzekere Kay Velda door doelman Virgil Deen gestopt. In het laatste kwartier zou er verder niet al te veel meer gebeuren. Behalve dat een hoekschop genomen door de behendige Keina Yamaguchi, Tristan Buis bereikte en de thuisclub zomaar op voorsprong had kunnen zetten.

Het spelbeeld in de 2e helft zou niet veel anders zijn, Sportclub Genemuiden bleef de bovenliggende partij. Verdedigend stond het prima en tegenstander AJAX werd ieder kans om tot een doelpunt te komen ontnomen. Het was veelal eenrichtingsverkeer, maar ook in Amsterdam zou er niet gescoord worden hiervoor waren er onvoldoende mogelijkheden. De eindstand eindigde dus zoals hij was begonnen, doelpuntloos.

AJAX Amateurs – SC Genemuiden 0-0

Scheidsrechter: Dhr. M. P. van Dijk
Assistent-scheidsrechter: Dhr. E.K. Holvast
Assistent-scheidsrechter: Dhr. M.G.S. Kwaytaal

Toeschouwers: 150

Gele kaart: 45. Tristan Buis, 54. Urby Emanuelson, 55. Luuk Slegt (AJAX), 30. Bart Jan Brouwer, 62. Noureddine Boutzamar, 89. Ingmar Lassche (SC Genemuiden).

Rode kaart: 31. Dico Koppers (AJAX)

Opstelling AJAX Amateurs: Virgil Deen, Dico Koppers, Timo van Roemburg, Stany Dankerlui, Akram Chentouf, Luuk Slegt, Tristan Buis (46. Urby Emanuelson), Glenn van Zoolingen, Kaj de Jong (52. Rydell Poepon), Atilla Yildrim (77. Lesley Dumas de De Sa), Keina Yamaguchi (88. Bas Schaefers).

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Bart Jan Brouwer (75. Martijn Eenkhoorn)), Jens Jurn Streutker, Nick Buitink, Arend van de Wetering, Jur van Dalfsen, Noureddine Boutzamar, Osama Ben Kaddour, Kay Velda, Sijmon Eenkhoorn (81. Ingmar Lassche), Yoran Popovic.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500