Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Keurslager Van de Weg rookt ‘gouden worst’

Geplaatst op: 10 oktober 2022

Het team van Keurslagerij Van de Weg heeft gouden rookworsten. Figuurlijk dan, want het oer-Hollandse vlees is door de Vereniging van Keurslagers bekroond met een gouden predikaat. Voor worstenmaker William van de Weg voelt dit een prachtige erkenning: “We steken ieder jaar veel tijd in het perfectioneren van onze rookworsten.” 

“Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat”, zo concludeert de jury van de jaarlijkse rookworstkeuring. De beoordelaars hebben vorige maand tal van worsten geproefd en bekeken om vervolgens tot een oordeel te komen. Het resulteerde in meerdere gouden predikaten, onder meer voor Van de Weg aan de Klaas Fuitestraat.

De rookworsten zijn erg populair onder Gaellemunigers, vertelt William: “In dit seizoen behoort het zeker tot één van de bestverkochte producten. Ook mensen die niet in Genemuiden komen bezoeken regelmatig onze winkel voor de huisgerookte worsten. Het voelt dan ook als een mooie erkenning voor ons product waarvoor we iedere keer de beste grondstoffen en ingrediënten samenstellen.”

Natuurlijk wil Van de Weg iedereen laten proeven van de gouden worsten. Reden genoeg om tot en met zaterdag 15 oktober de derde rookworst gratis cadeau te doen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500