Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 april 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SC Genemuiden komt met de schrik vrij tegen SDV Barneveld

Geplaatst op: 17 oktober 2022

Foto: Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden slaakte zaterdag een zucht van verlichting na de gespeelde thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld, in de slotfase wist het een 0-1 achterstand om te buigen naar een 2-1 score en de overwinning naar zich toe te trekken door doelpunten van Kay Velda en Yoran Popovic.

Sportclub was in het eerste kwartier duidelijk de bovenliggende partij. Het zette vanaf het 1e fluitsignaal de toon maar zonder echt gevaarlijk te worden. Zo ging een kopbal van Sijmon Eenkhoorn ruim naast en leverde een schot van Rens van Benthem ook niets op. Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub, ware het niet dat een uitbraak van SDV Barneveld gelijk een doelpunt voor de gasten opleverde. Een opzetje tussen Rico Kuijt en Cem ter Burg bracht de bal bij Thimo Vink. Deze bedacht zich geen moment, haalde uit en doelman Hidde Streutker was verslagen.

Deze treffer kwam hard aan, Sportclub leek door dit vroege doelpunt van slag en kon maar moeilijk zijn draai weer vinden. Tot aan rust waren een paar afstandsschoten de enige wapenfeiten van Sportclub, wapenfeiten die SDV Barneveld niet van de wijs brachten. De gasten waren zelfs nog het gevaarlijkst, zo ging een bal van Edwin Aben maar net voorlangs. Tot aan het rustsignaal gebeurde er verder dan ook niet veel meer.

Trainer René van der Weij zag dat er iets moest gebeuren in het 2e bedrijf, Rick Doorn en Sijmon Eenkhoorn bleven achter in de Kleedkamer. Nick Buitink en jongere broer Martijn Eenkhoorn namen hun plaats in. Deze wissels maakten het dat de druk naar voren werd opgevoerd. SDV Barneveld kwam amper nog van eigen helft af en het enige wat het nog kon doen was de aanvalsgolf van Sportclub Genemuiden tegen te houden waar men wonderbaarlijk tot aan de 80e minuut toe in slaagde.

Met nog 10 minuten te gaan had Sportclub Genemuiden eindelijk het geluk weer eens aan zijn zijde. De gelijkmaker kwam van de voet van Kay Velda. Nadat hij de bal in zijn voeten kreeg haalde hij van ver uit.  Doelman Ruben van de Streek die eerder nog de nodige ballen tegen wist te houden had geen antwoord op Velda zijn schot en zag de bal als een kanonskogel in de rechterbovenhoek van het doel verdwijnen.

Maar Sportclub Genemuiden wilde meer, één punt overhouden aan de wedstrijd was mooi maar niet genoeg. Het bleef de aanval zoeken en zou uiteindelijk daarvoor beloond worden.

Invaller Yoran Popovic zou Sportclub alsnog de belangrijke drie punten bezorgen. Vanuit een corner, genomen door Kay Velda wist hij de bal met zijn hoofd te raken. Zijn bal verdween in de verre hoek en bracht hem zijn eerste officiële competitiedoelpunt en Sportclub Genemuiden de 2-1 overwinning.

SC Genemuiden – SDV Barneveld 2-1 (0-1).

Scheidsrechter: Dhr. F. Lodeweegs
Assistent-scheidsrechter: Mevr. F.F. Knevelman
Assistent-scheidsrechter: Dhr. G. van Eerde

Toeschouwers: 300

Scoreverloop: 15. Thimo Vink 0-1, 80. Kay Velda 1-1, 89. Yoran Popovic 2-1.

Gele kaart: 16. Kay Velda, 55. Arend van de Wetering, 59. Nick Buitink, 90+5. Bart Jan Brouwer (SC Genemuiden), 30. Maikel Jansen, 84. Shan Biwott (SDV Barneveld).

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Bart Jan Brouwer, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen (65. Yoran Popovic), Arend van de Wetering, Sijmon Eenkhoorn (46. Martijn Eenkhoorn), Noureddine Boutzamar (81. Ingmar Lassche), Kay Velda, Osama Ben Kaddour, Rens van Benthem, Rick Doorn (46. Nick Buitink).

Opstelling SDV Barneveld: Ruben van de Streek, Milan van Elten, Edwin Aben (87. Wessel Staring), Kevin Greeven, Cem ter Burg (79. Levi Smit), Roy Bronkhorst, Rico Kuijt, Ramon Houtveen (87. Frits van Roekel), Maikel Jansen, Thimo Vink (66. Shan Biwott), Rob Knul (79. Stijn van Wolfswinkel).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500