Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Ingeburgerd’ met Kolk en Jansema (afl. 1)

Geplaatst op: 18 oktober 2022

Twee jonge journalisten uit Zwartewaterland wisselen van woonplaats. Enrico Kolk, eindredacteur van De Stadskoerier, verruilt Genemuiden voor Zwartsluis. Robert Jansema, eigenaar van Zwartsluis- en Genemuiden Actueel, doet het tegenovergestelde en verruilt zijn woonplaats Zwartsluis voor Genemuiden. Reden genoeg voor de collega’s om elkaar in te burgeren in hun nieuwe woonplaats.

Beide heren krijgen regelmatig een sneer als men hoort over de verhuisplannen. Want laten we eerlijk zijn: kan een Sluziger zich ooit thuis gaan voelen tussen de ‘Koorapen’? En zit Zwartsluis wel te wachten op import vanuit de Tapijtstad? Om ervoor te zorgen dat de heren de gebruiken kennen van elkaars nieuwe woonplaats, nemen ze elkaar op sleeptouw in de serie ‘Inburgeren’. Die ziet u op de Actueelsites en leest u in De Stadskoerier Extra. Vandaag ziet u aflevering 1 van ‘Inburgeren’, die is opgenomen op De Biestemerk.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500