Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voordelige winters in het vooruitzicht voor tientallen huishoudens

Geplaatst op: 22 oktober 2022

Fotoserie: Peter Leenhouts

Wetland Wonen is volop met het verduurzamen van woningen aan de Marijkestraat, de Oranjestraat en de Trompstraat. Het is de bedoeling dat bewonersbinnenkort een lagere energierekening hebben dankzij de investeringen van de woningcoöperatie.

“De isolatie van de woningen wordt verbetert, de mechanische ventilatie aangepast en we plaatsen een hybride cv-ketel (warmtepomp) en zonnepanelen”, zegt Marieke Bentink namens Wetland Wonen.

“We onderzoeken daarnaast of er asbest in de woningen zit, zodat we dit waar nodig kunnen verwijderen. De kozijnen en deur van de berging worden geschilderd. De woningen in de Trompstraat en Prinses Marijkestraat krijgen een compleet nieuwe buitengevel met nieuwe kozijnen en deuren. Zo zien de woningen er straks als nieuw uit”, besluit Bentink.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500