Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden 2 bekert door ten koste van VHK 1

Geplaatst op: 24 oktober 2022

Genemuiden 2 speelde de eerste ronde van de KNVB  beker tegen een goede bekende: VHK uit Sint Jansklooster. In het laatste jaar hadden de ploegen al twee keer eerder tegen elkaar geoefend.  De balans was voorafgaand aan de wedstrijd nog in het voordeel van VHK met 1x winst en een gelijkspel, maar Genemuiden 2 trok middels een 2-0 overwinning deze onderlinge prestige strijd weer gelijk.

De spelers van Genemuiden 2 konden deze wedstrijd genieten van een ruime publieke belangstelling, want veel Genemuidenaren verkozen deze wedstrijd boven die van het eerste elftal in Coevorden. En ook vanuit Sint Jansklooster was veel publiek mee gereisd. Met prachtige weersomstandigheden en een brede vertegenwoordiging van de regionale pers, waren er voldoende ingrediënten  voor een mooie middag.

De twee jonge teams speelden erg onrustig en daarom was het van beide kanten soms erg slordig.  In een gelijk opgaande strijd, waarbij er van beide kanten weinig kansen werden gecreëerd, ging Genemuiden 2 , het beste met de mogelijkheden om en trok zo de overwinning over de streep.

VHK trainer Edwin Duim, was wel teleurgesteld in het resultaat. ‘Wij moeten gewoon die twee opgelegde kansen er in schieten, dan winnen we gewoon. Maar Genemuiden verdient gewoon  de overwinning, want zei doen het wel.’

Trainer Theo Lassche hoopt in de volgende ronde weer een thuiswedstrijd te spelen, tegen een eerste elftal uit de regio: ‘Dit is natuurlijk prachtig voor onze jongens , om mee te maken en smaakt zeker naar meer’.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500