Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vluchtelingen maken kennis met telefoonboekbiljarten

Geplaatst op: 24 oktober 2022

Op verzoek van de Gemeente Zwartewaterland heeft de plaatselijke biljartvereniging HZW de momenteel in Genemuiden verblijvende vluchtelingen uitgenodigd om kennis te maken met het telefoonboekbiljarten. Zo’n 15 personen, hoofdzakelijk Syriërs, maakten gretig gebruik van het aanbod en beleefden op maandag een amusante middag.

Begeleid door een aantal pensionado’s van de bloeiende vereniging kregen de meeste spelers het onderhand zeer populaire spel al snel onder de knie. “Dit experiment was zonder meer geslaagd”, aldus de kersverse nieuwe voorzitter van de biljartclub Klaas Willem Riezebos. “Ook zeker voor herhaling vatbaar. Ik ben er best trots op dat onze club het imago heeft dat het iets voor de samenleving over heeft. Dat heeft de vereniging met de organisatie van het WK telefoonboekbiljarten waarvan de opbrengst telkens naar een goed doel gegaan is ook wel regelmatig bewezen. In dat kader bezien past dit initiatief daar ook uitstekend in. Met elkaar, voor elkaar, zogezegd”, aldus Riezebos.

Zoals het er nu naar uitziet wordt de volgende editie van het WK op zaterdag 18 februari 2023 gehouden. Gezien het evenement van vanmiddag is het niet uit te sluiten dat er nieuwe nationaliteiten aan het deelnemersveld kunnen worden toegevoegd.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500