Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Frietkraam half november naar Oekraïne: ‘Nood is hoog’

Geplaatst op: 28 oktober 2022

De frietkraam van de familie Brouwer wordt weer ingezet. Dit keer kiezen de initiatiefnemers ervoor om daadwerkelijk richting Oost-Oekraïne te trekken. “Het is daar code rood, maar juist daarom moeten we daar naartoe om de mensen te helpen”, zegt initiatiefnemer Bennie Brouwer. 

Toen de oorlog afgelopen voorjaar uitbrak, bedacht Brouwer zich geen moment. Hij trok met een vrachtwagen vol voedingsmiddelen richting het grensgebied. In eerste instantie wilden ze dat doen voor een ruime week, maar dat werd uiteindelijk een half jaar. Toen het geld en de vrijwilligers opraakten, werd een tijdelijke pauze aangekondigd.

“Maar op 14 november hopen we die kant weer op te gaan met onze kar. We zijn al druk bezig met het inslaan van producten”, zo maakt Brouwer bekend. “In de stad Poltava staat momenteel al een kookwagen van Christian Refugee Relief. Daarnaast gebruiken we de auto die voorheen werd gebruikt door slager Nijboer. We willen in diezelfde plaats weer maaltijden gaan bereiden. Daarvoor zoeken we nog wel vrijwilligers. Zij moeten zich er wel van bewust zijn dat ze dan afreizen naar gevaarlijk gebied. Toch zijn we van mening dat het hard nodig is om mensen daar te ondersteunen”, legt Bennie uit.

Hoe lang de Genemuider kraam in Oekraïne zal blijven is mede afhankelijk van het aantal helpende handen en donaties. Wie meer informatie wil of zich wil opgeven kan contact opnemen met b.brouwer@solcon.nl. Opties om te doneren worden later bekendgemaakt via Genemuiden Actueel.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500