Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden het epicentrum van technische opleidingen

Geplaatst op: 29 oktober 2022

Foto: Pieter Polman

Op het terrein van de OVG werden vandaag de locaties van het Techniek Opleidingspunt en de het CWT geopend. Met deze opleidingscentra hopen sectoren en opleiders om jongeren klaar te stomen voor de technische branche of een baan in de bouwsector.

Het CWT is gevestigd in een gloednieuw pand achter de OVG en is ontstaan vanuit de behoefte naar meer praktisch personeel. Want een goede techneut, secure timmerman, vakkundige metselaar of nauwkeurige bouwvakker is moeilijker te vinden dan ooit tevoren. “Bij het CWT willen we kinderen op een basisschoolleeftijd al kennis laten maken met beroepen waarbij je met je handen werkt. Door ze al te laten proeven aan de praktijk hopen we ze enthousiast te kunnen maken voor de branche”, zegt Freddie Buitenhuis namens de OVG. Het is de bedoeling dat scholen uit de hele regio op bezoek komen in Genemuiden.

Ook aan de mensen die niet meer op de basisschool zitten, maar wel praktisch aan de slag willen, is gedacht. Voor hen is vanmiddag TOP geopend, wat staat voor Techniek Opleidingspunt. Jongeren die bijvoorbeeld net van het VMBO komen kunnen bij TOP een opleiding volgen in de elektro- of installatietechniek. Dat betekent dat ze vaak een dag per week bij TOP aanwezig zijn en de overige dagen voor een bedrijf werken. Zo combineren ze leren en werken. Vooral voor Van der Sluis is dit een mooie uitkomst. Maar ook werknemers die zich willen laten om- of bijscholen kunnen hiervoor terecht bij het Techniek Opleidingspunt.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500