Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roofviswedstrijd voor jeugdleden H.S.V. Het Zwartewater

Geplaatst op: 1 november 2022

Archieffoto november 2017 (Erik Eenkhoorn)

De pandemie sloeg toe en de hengelsportvereniging kreeg een nieuw clubhuis. Om die redenen werden de afgelopen jaren geen roofviswedstrijden gehouden voor de jeugd. Maar dit jaar is dat anders. Op 5 november kunnen jeugdleden van HSV Het Zwartewater hun hengel uitgooien in de Binnenhaven.

Deelnemers kunnen zich om 12:30 uur melden waarna er vanaf 13:00 uur twee uur gevist mag worden. Wie nog geen lid is, kan vrijdag 4 november tussen 13:00 en 16:00 uur een gratis jeugdvergunning ophalen in het clubhuis van de vereniging aan de Hasselterdijk 13.

De prijsuitreiking is in het nieuwe clubgebouw, rond 16.00 uur. De super prijzentafel is met € 750 ruim bedeeld en de deelnemers hebben altijd een prijsje. Tevens krijgen de vissers allemaal nog een verrassing.

Wat moet je doen als je mee wil doen?

1: online aanmelden op hsvhetzwartewater@gmail.com

2: Naam, adres en leeftijd.

Hoe gaat het dan verder: Na het aanmelden krijg je een mail terug met je inschrijfnummer b.v. 12. Dus meld je op 5 nov aan met nummer 12. krijg je van ons het hesje met je nummer erop. Zorg dat je een grote emmer of leefnet bij je hebt om de gevangen vis even in te bewaren tot onze meetploeg langs komt. Bij het meten graag afstand houden.

Er wordt gevist in 2 klassen:  A van 5 jaar t/m 9 jaar en B van 10 jaar t/m 14 jaar. Er mag alleen gevist worden met een werphengel. Kunstaas ,wormen en maden zijn toegestaan. Wie geen werphengel heeft kan deze van ons in bruikleen krijgen dit bij het inschrijven vermelden en op vrijdagmiddag 4 nov ophalen clubhuis.

Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk zelfstandig gevist wordt, een visje onthaken door een van de ouders is toegestaan maar samen hengelen niet.

Op vrijdag 4 november is er gelegenheid om je hengel enz te repareren c.q. na te laten kijken in het nieuwe clubgebouw tussen 13.00 en 16.00 uur. Je kunt dan ook proef gooien in de tweede kolk en zo leren met je werphengel om te gaan. Er staan vrijwilligers om je daarbij te helpen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500