Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw in Genemuiden: Rijschool Van de Wetering

Geplaatst op: 2 november 2022

(Adv.) Genemuiden is een rijschool rijker. De ervaren instructeur Arend van de Wetering zet zijn werkzaamheden namelijk voort in de Tapijtstad. Daarnaast verzorgt hij theorielessen en begeleidt Van de Wetering leerlingen met rij- en faalangst.

In de ruim 15 jaar dat Arend actief is als instructeur, heeft hij al honderden leerlingen aan een rijbewijs geholpen. Omdat hij op den duur naar Genemuiden hoopt te verhuizen, wil hij ook zijn werkgebied verleggen en beginnen met het geven van rijlessen in deze regio. Daarnaast is er al een samenwerking opgezet met rijschool Ferdinand. Dat houdt in dat Arend de theorielessen verzorgt voor zowel zijn eigen leerlingen als die van rijschool Ferdinand.

“We zijn beide erg tevreden met die samenwerking. Voor mij is het de ideale mogelijkheid om voet aan de grond te krijgen in Genemuiden en ik kan Ferdinand en Mariët wat werk uit handen nemen”, vertelt Arend, die inmiddels al gestart is met zijn eerste Zwartewaterlandse leerlingen.

Al jarenlang haalt Van de Wetering er voldoening uit om leerlingen te begeleiden richting hun rijexamen. Hierin ligt ook een specialisatie: begeleiding bij faalangst en rijangst. “Goede voorbereiding en gerust achter het stuur zitten is daarbij heel belangrijk. We oefenen daarom veel in Zwolle, de plaats waar examens worden gehouden. En daarnaast verzorgen we uitgebreide theorielessen op woensdagavond zodat je de stof rustig tot je kan nemen. Leerlingen die liever zelf aan de studie gaan, kunnen dat ook doen. Hen bieden we de optie om vlak voor het examen nog twee theorie-avonden te volgen. Het is maar net waar de leerling zichzelf het prettigst bij voelt”, legt Arend uit.

Het grote voordeel van rijschool Van de Wetering is dat leerlingen er snel kunnen beginnen. En over het slagingspercentage hoeven leerlingen zich geen zorgen te maken. Dat lag de afgelopen 15 jaar rond de 80 procent, terwijl het landelijke gemiddelde rond de 60 procent schommelt. “Wie nieuwsgierig is naar de mogelijkheden kan een geheel vrijblijvende proefles aanvragen. Ook wie meer wil weten over de mogelijkheden om theorielessen te volgen is van harte welkom”, vertelt Arend.

Kijk voor meer info op de site of bel/app met 06 303 77 641.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500