Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 april 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roger en Ellen Klaver: ‘Pleegouderschap sta je niet alleen voor’

Geplaatst op: 2 november 2022

De gemeente Zwartewaterland roept inwoners van de Zwartewaterland op om serieus te overwegen om pleegouder te worden. “Landelijk zijn 3500 gezinnen nodig om alle kinderen op de wachtlijst een plekje te geven”, zegt wethouder Jan van der Poel. “De nood is dus hoog en jij kunt helpen. Bedenk daarbij dat jij het verschil voor deze kinderen kunt maken.”  

Dat de wethouder deze oproep vandaag doet is niet toevallig. Want vandaag begint de Week van de Pleegzorg. In deze actieweek wordt overal in het land aandacht gevraagd voor het pleegoudertekort. Tegelijk worden bestaande pleegouders in het zonnetje gezet.

Hartverwarmende inzet

Daarom ontvangen alle 30 pleeggezinnen in Zwartewaterland vandaag een aardigheidje. Bij Roger en Ellen Klaver in Genemuiden kwam wethouder Van der Poel het pakketje persoonlijk overhandigen. “Het liefst zou ik bij alle pleegouders langs gaan, maar dat gaat helaas niet”, zegt de wethouder.

“Met dit pakketje danken we de pleegouders voor hun hartverwarmende inzet”, gaat Van der Poel verder. “Zij stellen hun hart en huis open voor het kind van een ander. Zo zien we het graag. Als gemeente vinden we het belangrijk dat mensen zich over elkaar ontfermen. En al helemaal als het om kinderen gaat.”

Roger en Ellen Klaver zijn pleegouders van Nick van 10 jaar. Zijn moeder is overleden. “Nick is een leuk ventje”, zegt Roger. “Het pleegouderschap bevalt ons goed”, gaat Ellen verder. “Hoewel het niet altijd rozengeur en maneschijn is. Maar we staan er niet alleen voor. We hebben een breed netwerk dat ondersteunt, ook vanuit de organisatie. Ook fijn: we hebben een cursus voor pleegouders gevolgd. Eigenlijk zouden alle ouders in Zwartewaterland zo’n cursus moeten doen.”

Meld je aan!

Wethouder Jan van der Poel roept inwoners van Zwartewaterland op om zich aan te melden op www.pleegzorg.nl. “Je kunt van onschatbare waarde zijn en kwetsbare kinderen weer een toekomst geven. Wellicht ken je zelf pleegouders in je omgeving. Praat eens met hen en hun ervaringen. Ook kun je kijken op www.pleegzorg.nl naar de mogelijkheden.”

De gemeente Zwartewaterland streeft naar Positieve Gezondheid voor alle inwoners. Voor kinderen en jongeren betekent dit dat zij gezond en veilig en in een stabiele thuisomgeving kunnen opgroeien. Soms lukt dit niet in de eigen thuisomgeving. Een pleeggezin kan dan helpen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500