Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gratis workshop Veilig online bankieren bij de Meente!

Geplaatst op: 3 november 2022

(Adv.) Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkomt u online fraude of diefstal van uw financiële gegevens? Op 17 november leert u bij de Meente in Genemuiden hoe u internetcriminelen te slim af bent tijdens de gratis workshop Veilig online bankieren.

Volgens cijfers van het CBS waren in 2019 met name identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude en hacken veelvoorkomende cybercrime delicten. Ook skimming en phishing komen bijvoorbeeld geregeld voor in Nederland. De workshop is bedoeld voor iedereen die zich hiertegen wil weren.

Het is niet altijd duidelijk of u te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kunt u wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet u een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?

Tijdens de interactieve workshop leert u hoe u internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijgt u onder meer te zien hoe cybercriminelen proberen uw digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen.

Boudesteyn zelfstandig adviseur van RegioBank Genemuiden: “Online betalen en financiële zaken online regelen wordt steeds normaler, maar goed inschatten wanneer u risico loopt is vaak lastig. Door proactief informatie over internetcriminaliteit te verstrekken, willen wij deze risico’s herkenbaar maken. We hopen zo veel mogelijk te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van fraude. Zo helpen we u beter “cyberweerbaar” te worden.”

Praktische informatie

Datum: Donderdagmiddag 17 november om 15.00 uur
Locatie: de Meente, Dorus Rijkersstraat 2, 8281 DG te Genemuiden
Kosten: Gratis

Voor wie is de workshop?

U wilt beginnen met Online Bankieren en bent onzeker over de veiligheid

U bankiert al online en u wilt weten hoe u dit veilig kunt doen

Het maakt niet uit of u al klant bent bij RegioBank

Voor de workshop is er plek voor een beperkt aantal mensen. Aanmelden is daarom verplicht. Meld u dus tijdig aan via de balie bij de Meente of via de mail: receptie@boudesteyn.nl.

Meer informatie over veilig bankieren? Kijk op: regiobank.nl/veiligbankieren

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500