Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub pakt de volle 3 punten tegen d’Olde Veste ’54

Geplaatst op: 7 november 2022

Foto: Helmich Lubberts

Complimenten waren er genoeg voor d’ Olde Veste na afloop van het duel tegen Sportclub Genemuiden.  Alleen heb je hier zo weinig aan wanneer je de wedstrijd verliest. Soms kun je beter wat minder spelen en de punten pakken, dan de sterren van de hemel spelen en aan de finish met lege handen staan.

De gasten uit Steenwijk waren dan ook niet van zins om zich genadeloos naar de slachtbank te laten lijden, het begon dan ook sterk aan het duel in Genemuiden en had in de eerste helft van de wedstrijd een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Een strakke bal gegeven door Jeffrey Dijkstra bereikte de wel heel erg vrijstaande Davy Kuurman, hij kreeg alle ruimte om de bal aan te nemen en een schot te lossen. Tot opluchting van het thuispubliek ging zijn bal naast.

Aan de andere kant was het Bart Jan Brouwer die Osama Ben Kaddour op weg stuurde. Doelman Tom Holleboom had schijnbaar moeite met de bal, maar wist toch te voorkomen dat deze in het net verdween. Na een wat afwachtende houding aan begin van de eerste helft leek Sportclub Genemuiden wat meer in het spel te komen, het tempo ging wat omhoog en de weg naar voren werd wat beter gevonden. Zo kwam een afvallende bal in de voeten van Noureddine Boutzamar, de langszij mee opkomende Osama ben Kaddour werd op maat bediend. En met een hard schot die de paal raakte, werd d’ Olde Veste behoed voor een achterstand.

Niet veel later was het Ben Kaddour die opnieuw van zich liet horen, na een goed gegeven bal van Rens van Benthem kon hij hard uithalen. Maar nu waren het de vingertoppen van doelman Holleboom die een doelpunt voorkwamen. In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde er verder niet zoveel meer, de kleedkamers werden dan ook opgezocht bij een stand daar waar de wedstrijd mee begonnen was.

Met amper 3 minuten op de klok in de 2e helft was het wel raak, niet de thuisclub maar d’ Olde Veste was het team wat de score mocht openen. De opkomende Mikel Toeter zette samen met Jeffrey Dijkstra de aanval op. En bij de laatste aanname was het Dijkstra die de bal vol raakte. Doelman Hidde Streutker zag de bal nog wel aankomen, maar kon niet voorkomen dat de bal via de onderkant van de lat in het doel verdween en d’ Olde Veste op een 0-1 voorsprong zette.

Echt lang mocht d’ Olde Veste niet van deze voorsprong genieten, want nog geen 3 minuten later was de stand alweer gelijk. Vanuit een vrije trap genomen door Noureddine Boutzamar, was het verdediger Jens Jurn Streutker die de 1-1 binnen mocht schieten. De verdediger die met zijn 4e treffer van dit seizoen club topscoorder is, was niet veel later betrokken bij opnieuw een mooie aanval van Sportclub Genemuiden. Een lange bal van achteren wist hij feilloos bij Rens van Benthem te brengen, die vervolgens een perfecte voorzet gaf aan de inkomende Osama Ben Kaddour. Die dook als een havik op de bal af, maar kwam net een hoofdlengte te kort om deze te raken.

Toch was het Sportclub Genemuiden die de overwinning over de streep zou gaan trekken. Na een ongelukkige botsing tussen Jens Jurn Streutker en Juules Kwant liet leidsman Brinkman doorspelen. In het vervolg daarop kwam de bal bij Rens van Benthem, deze omspeelde de verdediging en haalde uit. Het laatste zetje kwam van Rick Doorn, hij beroerde de bal met zijn hak en doelman Holleboom was voor de 2e keer deze middag geslagen.

Met nog 20 minuten op de klok had d’ Olde Veste nog alle tijd om iets aan de 2-1 achterstand te doen en probeerde dit ook wel. Zo had een kopbal van Davy Kuurman meer verdiend, net als het schot van Bas de Vries. Mehran Ali Pour Asli en Leon Hertong waren de laatste spelers die het mochten proberen, maar ook zij hadden het geluk niet mee om nog iets aan de achterstand te doen.

Bijzonderheden:

De 19-jarige Gerben Kolk maakte op zijn verjaardag zijn debuut in de hoofdmacht van Sportclub Genemuiden.

SC Genemuiden – d’ Olde Veste ’54 2-1 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. R. Brinkman
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. van der Meer
Assistent-scheidsrechter: Dhr. W. Renkema

Toeschouwers: 450

Scoreverloop: 48. Jeffrey Dijkstra 0-1, 50. Jens Jurn Streutker 1-1, 67. Rick Doorn 2-1.

Gele kaart: 38. Matthias Breman (SC Genemuiden). 86. Sten Toeter d’ Olde Veste ’54).

Opstelling Sportclub Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Rick Doorn, Bart Jan Brouwer, Matthias Breman (56. Nick Buitink), Noureddine Boutzamar, Rens van Benthem (90+2. Gerben Kolk), Yoran Popovic, Osama Ben Kaddour (90+2. Martijn Eenkhoorn), Sijmon Eenkhoorn (85. Ingmar Lassche).

Opstelling d’ Olde Veste ’54: Tom Holleboom, Nick Spijker, Jason Huisman, Maikel Toeter, Leon Hertong, Hessel Eikelboom, Patrick de Vente (73. Niels ten Veen), Jetse Suiker (73. Sten Toeter), Jeffrey Dijkstra, Davy Kuurman (73. Bas de Vries), Juules Kwant (73. Mehran Ali Pour Asli).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500