Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderen krijgen les over levensvaardigheden

Geplaatst op: 10 november 2022

Deze week is het zowel de Week van de Mediawijsheid als de Week van Respect. In Zwartewaterland laten we dat niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom bieden we de kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen en de eerste twee klassen van het Agnieten College gastlessen aan die aansluiten op deze belangrijke thema’s.

Vanuit de Preventienota ‘Samen zijn we Zwartewaterland’ streven we naar een omgeving waarin kinderen en jongeren veilig en gezond opgroeien. De gastlessen sluiten hierop aan.

Week van Respect

Gastdocent Marcus Jan laat in de week van Respect kinderen het principe van respect voor jezelf en respect voor een ander ervaren. Dat doet hij met sport en bewegen. Deze les wordt aangeboden aan de groepen 7 en 8 op acht basisscholen in Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis en aan klassen 1 en 2 van het Agnieten College.

Week van de Mediawijsheid

Gastdocent Judith gaat in de Week van de Mediawijsheid met de leerlingen van klas 1 en 2 in gesprek over shaming, sexting en het stellen van grenzen. Dat doet zij met behulp van een film die is gemaakt door leerlingen van het RSG in Steenwijk. Het gaat om heftige thema’s die om een zorgvuldige benadering vragen, maar die niet onbesproken kunnen blijven in de wereld waarin onze jongeren opgroeien.

Project levensvaardigheden

De gastlessen vormen de aftrap van het project Levensvaardigheden. Dit project heeft als doel jeugdigen tot 18 jaar te coachen in het levensvaardig(er) worden. Zodat zij voldoende vaardig zijn om zo zelfstandig mogelijk en autonoom hun leven te leiden, aan de samenleving deel te nemen en leren om met uitdagingen en onzekerheden om te gaan. De focus ligt op de leeftijd 10 tot 14 jaar.

Astrid van Dijk- van Regteren vertelt namens de gemeente: “Dit is een belangrijke fase in de ontwikkeling van onze kinderen, waarbij veel uitdagingen op hun pad komen. Denk alleen al aan de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Graag willen we onze kinderen de juiste bagage meegeven om op een goede manier met deze uitdagingen om te leren gaan. Hier willen we de komende periode samen met scholen, jongeren, professionals en ouders aan gaan werken. Want het is ook belangrijk dat ouders hierover thuis met hun kinderen het gesprek aangaan.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500