Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 januari 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inwoners Genemuiden doen mee aan Mars voor het Leven

Geplaatst op: 12 november 2022

In alle vroegte is vanmorgen om 08:30 uur een bus vanuit Genemuiden naar Den Haag getrokken. De inzittenden liepen vandaag mee met de Mars voor het Leven. De animo vanuit Genemuiden is dit jaar echter wel een stuk minder.

“Ik vermoed dat mensen na twee jaar zonder grote Mars niet meer in de flow zitten. Dat is er jammer”, zegt organisator Willem van Benthem. Hij organiseert al vijf edities op rij een busreis richting de pro-life demonstratie. “Normaliter krijgen we vanuit IJsselmuiden, Kampen, Genemuiden en Staphorst wel vijf bussen gevuld. Dit jaar hebben we één volle dubbeldekker. Wel staan er mensen op de wachtlijst, maar het is een stuk minder dan voorgaande jaren”, meldt Van Benthem.

Landelijk deden er 7000 mensen mee, drie jaar geleden waren dat er ruim 10.000. Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om Leven, is toch tevreden: “Als je ziet met hoeveel mensen we vandaag onze boodschap hebben overgebracht, is dat alleen maar iets om dankbaar voor te zijn.” Ook Van Benthem is content over het verloop van de dag. “Het is goed dat we geweest zijn”, zegt hij. Rond etenstijd arriveerde de bus zaterdagavond weer in Genemuiden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500