Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dag 1: op weg naar Korczowa

Geplaatst op: 14 november 2022

Het viertal rond middernacht in Genemuiden, vlak voor vertrek.

De Genemuider patatkraam is weer richting Oekraïne vertrokken. Vannacht zijn de vier vrijwilligers in alle vroegte gaan rijden. Helmich Lubberts houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen via zijn verslagen. 

Dag 1, op weg naar Korczowa

Het is zondagavond 23:00 uur wanneer in de groepsapp het berichtje binnen komt van Bennie Brouwer, initiatief nemer van de hernieuwde patatbakkers missie naar Oekraïne. Ik ben aan de zaak hoor, luidt het bericht. Met andere woorden kom deze kant maar op.

Aangekomen aan de Jutestraat op het industrieterrein van Genemuiden zie ik de medereizigers al staan, Bennie Brouwer, Ronald Penninkhof en Gerard Roos zijn de overige vrijwilligers waarmee ik de komende 2 weken mee op pad ben om de humanitaire klus in Oekraïne te klaren.

Iedereen is er klaar voor. Na een kleine twee weken van voorbereiding, waarin de eigen patatkraam gereed is gemaakt voor gebruik. En de nodige voorraden, veelal verkregen door sponsoring in de trekker met oplegger waren geladen ging het nu echt gebeuren. Vooraf hadden wij afgesproken om klokslag 00:00 uur te vertrekken.

Korczowa, daar waar aan het begin van het uitbreken van de oorlog de patatbakkers ook al aanwezig waren, was voor vandaag het eerste doel van de reis, die naar verwachting 2 dagen in beslag gaat nemen.

De reis verloopt gelukkig voorspoedig. Zonder enig oponthoud laten we Nederland achter ons en doorkruisen we Duitsland. Ook in Polen ondervinden we geen problemen en na een rit van 18 uur en ruim 1400 kilometer verder bereiken wij nadat wij eerst de plek nog hebben bezocht waar het allemaal begon ons hotel in Korczowa, waar wij alvorens verder te reizen naar ons einddoel overnachten.

Hoe lang de kraam dit keer kan blijven staan, is grotendeels afhankelijk van het aantal donateurs. Een gift overmaken kan via deze link.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500