29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub pakt alsnog de volle winst in slotfase wedstrijd

Geplaatst op: 14 november 2022

Soms moet het ook gewoon een keertje meezitten, daar waar iedereen er al van uitging dat de eindstand op 1-1 zou worden bepaald was het invaller Matthias Breman die in de extra tijd namens Sportclub Genemuiden alsnog de 2-1 voor groen- wit binnen schoot.

De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar maar daar maalde bij Sportclub Genemuiden na de gespeelde wedstrijd tegen Flevo Boys niemand om. De ontlading was groot na de winnende treffer, zelfs hoofdtrainer René van der Weij liet zich niet onbetuigd en deelde mee in de feestvreugde op het veld. Na afloop van de wedstrijd stak hij dit dan ook niet onder stoelen of banken, “dit is een heel belangrijke overwinning voor ons”.

Sportclub Genemuiden begon goed aan de wedstrijd, in een verder niet hoogstaande duel. Toch liet Flevo Boys zich ook niet onbetuigd en de eerste mogelijkheden waren dan ook van de thuisclub. Zo ging een vrije trap van Thomas Potters maar net over en een bal van Gerben Visser maar net voorlangs. Diezelfde Gerben Visser was niet veel later bijna wel trefzeker, zijn kopbal was niet eens zo slecht maar trof ook geen doel.

Aan Sportclub zijde was het Arend van de Wetering die al koppend probeerde de bal de goede richting op te sturen, maar ook de actie leverde niets op. Het zag er dan ook naar uit dat er voor rust niet meer gescoord zou worden. Tot 2 minuten voor tijd Rens van Benthem hier alsnog anders over dacht en het net wist te raken. Via een kopbal van Jur van Dalfsen schoot hij de bal vanuit de draai achter de op het verkeerde been staande doelman Matyas van Zorge het doel in.  Zo kort voor de theepauze kon Sportclub geen beter tijdstip van scoren wensen.

Gelukkig werd het publiek na rust iets meer verwend, niet dat het allemaal groots was maar er gebeurde in ieder geval wel meer. Flevo Boys kreeg ook in de gaten dat er wel iets gedaan moest worden, want het keek tegen immers tegen een achterstand aan. Dit resulteerde in de 65e minuut in de prachtige gelijkmaker door Thomas Potters.  Vanaf een voorzet van rechts, gegeven door Timon Rorije nam Potters de bal vol op de slof en schoot de bal hard door het midden achter doelman Hidde Streutker.

Deze gelijkmaker leek voor Flevo Boys bevrijdend te werken, want nog geen twee minuten later had het ook zomaar op een 2-1 voorsprong kunnen staan. De opkomende Timon Rorije die even daarvoor nog een beslissende voorzet gaf die tot de gelijkmaker leidde, zag nu zijn eigen bal via de lat over gaan. Sportclub Genemuiden kon hier verder weinig tegen over stellen en kwam niet verder dan een paar kleine kansjes.

Tot aan de slotfase van de wedstrijd, als eerste was het Osama Ben Kaddour die een geweldige mogelijkheid kreeg. Hij omzeilde de Flevo Boys verdediging en kon aanleggen, maar tot zijn eigen frustratie zag hij zijn bal via de lat over gaan. De wedstrijd leek gespeeld en de eerste supporters trokken zich terug in de kantine, of waren al huiswaarts gekeerd.

Maar de wedstrijd bleek nog niet te zijn gespeeld. Het lukte Flevo Boys maar niet om de bal weg te krijgen en had het alles wat maar een beetje verdedigen kon in stelling gebracht. Het mocht niet baten. Want het was Sportclub Speler Bart Jan Brouwer die de bal bij invaller Matthias Breman wist te krijgen. Die bedacht zich geen moment, haalde hard uit en bezorgde Sportclub in de extra tijd en op de dag dat Sinterklaas aankwam in Nederland het doelpunt en de drie punten. De ontlading was groot na het winnende doelpunt, niet alleen bij de spelers, maar zeker ook bij de stafleden. Eindelijk zat het een keertje mee.

Flevo Boys – SC Genemuiden 1-2 (0-1).

Scheidsrechter: Dhr. J.A.C. van Dongen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. M. Schuurman
Assistent-scheidsrechter: Dhr.H. Soldaat

Scoreverloop: 43. Rens van Benthem 0-1, 65. Thomas Potters 1-1, 90+4. Matthias Breman 1-2.

Toeschouwers: 200

Gele kaart: 13. Roelof Strikwerda, 50. Johan Tiems, 90+1 Ron Janzen (Flevo Boys), 48. Noureddine Boutzamar, 50. Nick Buitink (SC Genemuiden).

Opstelling Flevo Boys: Matyas van Zorge, Roelof Strikwerda (56. Thom Bos), Marc Reussing, Willem Huizing, Bas Bakker (70. Ron Janzen), Thomas Potters, Frits Dantuma, Said Hassan, Gerben Visser (56. Timon Rorije), Aran Nijboer (86. Aron Kleefstra), Johan Tiems (70. Robin Zuidema).

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Nick Buitink, Osama Ben Kaddour, Sijmon Eenkhoorn (85. Ingmar Lassche), Noureddine Boutzamar (77. Matthias Breman), Bart Jan Brouwer, Yoran Popovic (25. Yoran Popovic), Rens van Benthem.