Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Asielzoekers maken kennis met tapijtindustrie

Geplaatst op: 15 november 2022

In de maanden oktober, november en december kwamen en komen er weer veel  bezoekers in het Tapijtmuseum. Vrijwilligers van het museum vertelden en toonden aan de leerlingen van groep 8 van basisscholen uit Staphorst en Genemuiden hoe vroeger vloerbedekking werd gemaakt in Genemuiden van biezen en kokos. De kinderen mochten zelf ook vlechten en japanmatjes afkanten (maetties ofkaampn). Om te controleren of ze wel alles hadden begrepen moesten de leerlingen een vragenlijst beantwoorden. Het bezoek werd afgesloten met een demonstratie van de weefmachines, die werden bekeken met de vingers in de oren.

Op dinsdagmiddag 8 november kwam een aantal gasten van de asielboot op bezoek. Ondanks de taalproblemen (de meeste vrijwilligers spreken slecht Arabisch) was het bezoek een groot succes. Bij het afscheid werden de vrijwilligers bedankt in het Nederlands.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500