Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Adel ontvangt burgemeester vanwege Dag van de Ondernemer

Geplaatst op: 18 november 2022

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. Reden voor burgemeester Eddy Bilder om bezoeken te brengen aan drie bedrijven in de gemeente: Adel Polyester in Genemuiden, BijMarko in Hasselt en KisjesKokerij in Zwartsluis. “Als gemeente mogen we blij zijn met deze bedrijven”, aldus de burgemeester. “Zij zorgen voor werkgelegenheid en dragen daarmee bij aan de leefbaarheid in onze regio.”

De bedrijven staan symbool voor alle bedrijven in de gemeente Zwartewaterland. Adel Polyester is gespecialiseerd in cascobouw voor sloepen en jachten. Het bedrijf heeft de afgelopen periode flink geïnvesteerd in zijn panden. BijMarko startte in coronatijd. Deze winkel in de Nieuwstraat verkoopt onder meer speelgoed en knutselspullen en is een mooie aanvulling op de Hasselter binnenstad. KisjesKokerij was voorheen AnnesKokerij, dat acht jaar geleden begon. Het bedrijf bezorgt maaltijden. Niet alleen in Zwartsluis, maar ook in Genemuiden en Hasselt.

De gemeente Zwartewaterland vindt dat ondernemers waardering verdienen voor hun inzet. “Daarom is het mooi dat er een Dag van de Ondernemer is, waarop we bedrijven in het zonnetje kunnen zetten”, aldus burgemeester Bilder. “In Nederland, maar vanzelfsprekend ook in onze bedrijvige plattelandsgemeente, waar we bedrijvigheid actief stimuleren. Onze dienstverlening scoort dan ook hoog op de lijst van MKB-vriendelijkste gemeenten van MKB Nederland.”

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland. Deze dag vindt sinds 2016 plaats tijdens de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief voor promotie van ondernemerschap. In meer dan 150 landen staat in de derde week van november het ondernemerschap centraal. De gemeente Zwartewaterland sluit hier graag bij aan. Voor meer informatie kunt u kijken op www.dagvandeondernemer.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500