Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Voor vrouwen door vrouwen’

Geplaatst op: 18 november 2022

(Ingezonden) Voorzichtig druppelden deze week de eerste dames al ruim op tijd het restaurant van de Meente binnen. Ze werden verwelkomd met koffie en thee en een ouderwets lekker speculaasje. Voor sommige vrouwen was het de eerste keer dat ze elkaar gingen ontmoeten anderen kennen elkaar van eerdere bijeenkomsten.

Coranda en Josita hadden de wens om vrouwen met verschillende nationaliteiten met elkaar in contact brengen. Op een laagdrempelige manier elkaar ontmoeten en verhalen uitwisselen. Coranda geeft Nederlandse les aan mensen met diverse nationaliteiten. Uit deze contacten zijn ook vriendschappen ontstaan en is gebleken hoe belangrijk het is dat er iemand voor je is.

Josita heeft door haar voormalige werk veel contact gekregen met buitenlandse mensen en vaak zijn de mensen toch eenzaam. Hoe mooi is het dan als je bij de supermarkt komt en iemand begroet je en vraagt hoe het met je gaat? En of dat nu in gebrekkig Engels, Nederlands of met handen en voeten is, je wordt gezien! Of als je oppas nodig bent of een andere hulpvraag hebt en je zit in een appgroep met vele vrouwen, er is altijd wel iemand die reageert.

Dat was dus een van de redenen om deze avonden te organiseren. “Voor vrouwen door vrouwen”. We hebben meerdere avonden georganiseerd en een ervan komt zeker op herhaling: de beauty avond. Geweldig om met koffie of suiker heerlijke scrub en maskers te maken. Ook dat werkt twee kanten op. Ze komen zelf met ideeën en tips. En we kunnen ook bespreken dat je met goedkope alternatieven ook je huid kan verwennen.

Extra bijzonder was het afgelopen donderdagavond omdat de vrouwen van de boot, gevlucht uit eigen land van herkomst ook aanwezig waren. Erg mooi dat iedereen zich gezien voelde en creatief bezig zijn is fijn om je zorgen even te vergeten. Willemijn van Bloemijn die de materialen verzorgende was blij verrast: “wat een creativiteit.” Ook kun je de verschillende landen en smaken er uithalen. In Oekraïne zitten vele goede bloemisten volgens Willemijn en dat zag je terug in de gemaakt kransen.

De volgende avond staat al weer op de agenda, wat we gaan doen is nog niet helemaal zeker, maar gezellig wordt het zeker.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500