Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 januari 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruim 5000 euro opgehaald voor Eerste Wittien en EGSV

Geplaatst op: 1 december 2022

Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Zwartewaterland haalden samen 16.677,00 euro op. Zijne Majesteit de Koning gaf de voorzet met zijn bewogen quote en iedereen kopte deze massaal in. 

Algemeen Directeur Frank Molkenboer: “Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al 50 jaar de kracht van de Grote Clubactie.”

Energieprijzen rijzen de pan uit, inflatie is op een ongekende hoogte en alles wordt duurder. Ook voor verenigingen. De Grote Clubactie maakt het voor clubs mogelijk om ook in deze dure tijden extraatjes te blijven organiseren voor hun leden. Zo kunnen verenigingen nieuw materiaal aanschaffen, vrijwilligersdagen organiseren en nog veel meer. Uit liefde voor de club hebben mensen zich meer dan bereid getoond om een steentje bij te dragen.

Dit jaar deden in Zwartewaterland de volgende clubs mee en zij haalden de volgende bedragen op. Hiervan gaat 80% naar de club.

Zwartsluis: Zwemvereniging €2976, Reddingsbrigade €1788, Volleybalvereniging Pegasus €1560, Tennisvereniging €1452, Het Zwarte Water €300

Genemuiden: EGSV €3192, Tennis Club ’t Eerste Wittien €2241

Hasselt: Rijvereniging €1368, Badmintonvereniging Allotria €1050, Zaalvoetbal €750

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500