Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 januari 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

GOV ondersteunt patatkraam Oekraïne met grote live-verloting

Geplaatst op: 2 december 2022

De Genemuider Ondernemers Vereniging  (GOV) houdt in december een grote actie voor de patatkraam in Oekraïne. Via een grote verloting en live-uitzending ondersteunen mensen het goede doel en maken ze kans op mooie prijzen.

De familie Brouwer heeft de patatkraam in Oekraïne inmiddels overgedragen aan een kerkelijke gemeente in Potlava. Toch hebben ook die vrijwilligers financiëlele middelen nodig om maaltijden te kunnen bereiden. Om die reden houden de winkeliers, samen met BremanNet en Genemuiden Actueel, een speciale decemberactie.

De komende maand kunnen belangstellenden lootjes kopen voor slechts 1,00 euro per stuk bij Vivaldi en de Groene Lantaarn. Ook worden lootjes vrijdag 2 december verkocht op de Winterfair. Kopers dienen hun gegevens in te vullen op het lot.

Op vrijdagavond 16 december wordt er vanaf 20:00 uur een studioprogramma uitgezonden. Tijdens deze live-stream worden lootjes gegrabbeld uit de ton. Er wordt gebeld naar degene die het lot heeft gekocht. Is diegene thuis? Dan wordt de prijs tijdens de live-uitzending bij de winnaar thuisgebracht.

De uitzending wordt gepresenteerd door Robert Jansema. Hij ontvangt Genemuider gasten in de studio om met hen het afgelopen jaar door te nemen. Verslaggever Richard Ruijg rijdt door Genemuiden om prijzen uit te reiken. Dat wordt live uitgezonden op YouTube.

Na aftrek van de onkosten gaat de resterende opbrengst volledig naar de patatkraam in Potlava. Daar worden dagelijks honderden Oekraïners voorzien van een warme maaltijd. Wie een lot koopt maakt daarnaast kans op waardebonnen die kunnen oplopen in de honderden euro’s.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500